« Fun
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
pljačkaš stoljeća

Legendarni pljačkaš vlaka uskoro na slobodi

Legendarni "Pljačkaš vlaka" Ronnie Biggs uskoro će biti pušten na slobodu nakon što se sam predao 2001.

Biggs za vrijeme uhićenja 1963.
Biggs za vrijeme uhićenja 1963. (Corbis)
Više o

Ronnie Biggs

,

pljačka stoljeća

,

legendarna pljačka vlaka

,

pljačkaš

,

pljačka poštanskog vlaka

Ronnieju Biggsu, slavnom pljačkašu poštanskog vlaka Glasgow-London 1963. godine, dopušten je izlazak iz zatvora zbog zdravstvenih problema, priopćio je u četvrtak britanski ministar pravosuđa Jack Straw.

U priopćenju ministra Strawa stoji da Biggsov medicinskih kartona jasno pokazuje da se njegovo zdravstveno stanje nedavno pogoršalo zbog čega je ponovno hospitaliziran. Nema izgleda u poboljšanje, precizira se u priopćenju ministarstva u kojem se ne navodi kada će zatvorenik izaći iz zatvora.

 

Ronnie Biggs je bio jedan od 15 članova skupine koja je 8. kolovoza 1963. opljačkala poštanski vlak na pruzi Glasgow-London i ukrala rekordnih 2,6 milijuna funti. Pošto su teško ranili jednog djelatnika željeznice, odnijeli su 120 vreća s novcem i podijelili rekordni iznos.

Prema kanalu Sky News Biggs bi trebao izaći iz zatvora nakon petka, uoči svog 80. rođendana.

Biggsovo je zdravlje iznimno krhko. Hospitaliziran je početkom srpnja zbog plućne infekcije i slomljenog kuka, nakon što je u veljači imao upalu pluća.

Pljačka je ubrzo stekla status pljačke stoljeća i o njoj je snimljen niz filmova, a Biggs je postao ikona kriminala.

Biggs je uhićen i osuđen na 30 godina zatvora, ali 1965. je pobjegao iz zatvora. Uz pomoć plastične kirurgije mijenjao je izgled i živio je u Španjolskoj, Australiji i Brazilu. Umoran i bolestan 2001. se odlučio predati britanskim vlastima, nakon 36 godina bježanja.

Zatočen je u zatvoru u Norwichu, na istoku Engleske.

Izvor: Hina

06.08.2009. 20:42:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh