« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MALA PUSTOLOVKA

Laura Dekker vraćena u Nizozemsku

Policija je izjavila da želi doznati kako je djevojka neprimijećeno uspjela zrakoplovom doputovati do Saint Maartena dok je bila pod paskom države

(telegraph.co.uk)
Više o

Nizozemska

,

Laura Dekker

Nizozemska policija u četvrtak je počela s ispitivanjem Laure Dekker, tinejdžerke koja je pobjegla od kuće dva mjeseca nakon što su vlasti spriječile njezinu želju da postane najmlađa osoba koja će sama oploviti svijet, prenijeli su u ponedjeljak mediji.

Laura Dekker (14) pronađena je na otoku Saint Maartenu, na Nizozemskim Antilima, dva dana nakon nestanka. Lokalna policija dopratila ju je do zrakoplova kojim je otputovala kući. U amsterdamskoj zračnoj luci dočekala ju je policija i odmah odvela na razgovor.

Glasnogovornik policije izjavio je kako policija želi doznati na koji je način neprimijećeno uspjela zrakoplovom doputovati do Saint Maartena dok je bila pod paskom države, a postavljeno joj je i pitanje je li je netko pratio na njezinu putovanju.

U međuvremenu je socijalna služba podnijela hitan zahtjev sudu da Laurina oca liši skrbništva nad njom. Sud u Utrechtu će o tome raspravljati popodne. Mogućnosti su da joj se nađe udomiteljska obitelj ili da se vrati majci.

Otkad su se Laurini roditelji 2002. razveli, djevojčica živi s ocem u selu Mauriku u središnjoj Nizozemskoj, a njezina sestra s majkom Njemicom u sjevernoj nizozemskoj pokrajini Friziji.

Laura je rođena u jednoj novozelandskoj luci u vrijeme kada su njezini roditelji bili na putovanju oko svijeta, također jedrilicom. Ona je sama željela postati najmlađa osoba koja je sama u jedrilici oplovila svijet i otac ju je u tome podržao. Majka se usprotivila, a sud u Utrechtu odlučio joj je zabraniti put i staviti ju pod privremenu državnu skrb. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 12:32:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh