« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SMJENA NA VRHU

László Geszti dao ostavku na mjesto predsjednika uprave Ine

Novi šef Ine Zoltán Áldott morat će poraditi na imidžu Ine te uvesti drastične promjene u načinu vođenja te tvrtke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdar/CROPIX)
Više o

INA

,

Laszlo Geszti

,

Zoltan Aldott

Predsjednik Uprave Ine László Geszti dao je ostavku na mjesto predsjednika Uprave, a umjesto njega dolazi Zoltán Áldott stoji u priopćenju koje je objavljeno u petak kasno poslijepodne na internetskoj stranici te naftne tvrtke.

Geszti se prema navodima povlači iz zdravstvenih razloga. Podsjetimo, Gezti je na mjesto predsjednika Uprave Ine došao u lipnju prošle godine zamijenivši Tomislava Dragičevića. Novi šef Ine Zoltán Áldott sada kao prvi zadatak ima popravljanje imidža Ine u hrvatskoj javnosti te uvođenje drastičnih promjena u načinu vođenja te tvrtke.

Áldott, inače izvršni potpredsjednik za istraživanje i proizvodnju MOL Grupe, predložen je dakle, za poziciju predsjednika Uprave Ine, ali će istovremeno zadržati i svoju trenutnu poziciju u MOL-u. Geszti pak ne odlazi iz mađarske naftne kompanije; nakon odlaska iz Ine preuzet će funkciju starijeg savjetnika Predsjednika i glavnog izvršnog direktora MOL-a Zsolta Hernádija.

Priopćenje završava navodom da će spomenute promjene stupiti na snagu na dan izvanredne glavne skupštine koja će biti sazvana bez odgađanja.

26.02.2010. 23:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh