« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Lanzingerov pad obilježio Kvitfjell

Više o

svjetski kup za skijaše

,

skijanje

Utrka superveleslaloma Svjetskoga skijaškog kupa u norveškom Kvitfjellu ostat će upamćena po stravičnom padu Austrijanca Michaela Lanzingera...

Nesretni je Austrijanac, spuštajući se niz stazu sa startnim brojem 30, teško pao zakačivši u skoku pri punoj brzini jedna vrata.

Lom na tri mjesta!Prema prvim vijestima, Michael Lanzinger prošao je puno gore od Eduarda. Naime, slomio je nogu na čak tri mjesta! Austrijanac je izgubio ravnotežu i skijama zapeo za vrata nakon čega je pao. Skija na lijevoj nozi nije se odmah otkvačila, pa se na prvi dojam činilo da su stradali i svi ligamenti.

Utrka je nakon nesreće prekinuta. Lanzinger je zbrinut na snijegu primarnom medicinskom intervencijom, čekajući transport u bolnicu.

Ivica Kostelić završio je na kraju sa startnim brojem 23 na 31. mjestu, dok je Natko Zrnčić-Dim u utrku krenuo kao šezdeseti natjecatelj završivši na 51. mjestu.
Nakon prvih 30 skijaša, Kostelić je imao najgore vrijeme od njih 28 koji su završili utrku.

Pobjedu je odnio Austrijanac Georg Streitberger, ispred Bodea Millera i Didiera Cuchea.

Jednu utrku prije kraja, Švicarac Cuche ima 89 bodova prednosti pred Christophom Gruberom u poretku superveleslalomaša. Rasplet će biti poznat na završnici Svjetskog kupa u Bormiju 10.-16. ožujka. (TS) 

02.03.2008. 23:25:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh