« Zagreb
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
COOL

Lampioni odnijeli želje Zagrepčana u nebo

Kako želje ne poznaju granice svojim su objavama svjedočili i CNN, BBC, Washington Post, China Daily, koji su svojim čitateljima prenosili nezaboravan prizor iz Hrvatske

Tisuće lampiona vinule su se u nebo
Tisuće lampiona vinule su se u nebo (Arhiva)
Više o

dom HDLU

,

Lampioni

,

Krešimir Tadija Kapulica

Više od 10 tisuća građana okupilo se oko Doma hrvatskih likovnih umjetnika kako bi u svemir lansiralo svoje želje. Usprkos ravnoteži želje su se kao zvijezde odlijepile sa zemlje i vinule u nebo u obliku 1 500 lampiona.  

Na svjetlosnoj proslavi zajedništva 'Kapulica i Lampioni - Želje se lakše ostvaruju uz VIP'  padao je i snijeg na pozadini od plave svjetlosti.

Lampioni želja, četvrtu godinu zaredom potiču ljude da vjeruju u sebe, svoje snove i ispunjenje svojih želja, a obzirom da su za puštanje lampiona potrebne najmanje dvije osobe također se budi osjećaj zajedništva. Lampioni su biorazgradivi te potpuno izgore u zraku.

Kako želje ne poznaju granice svojim su objavama svjedočili i CNN, BBC, Washington Post, China Daily, koji su svojim čitateljima prenosili nezaboravan prizor iz Hrvatske.

- S ciljem da potaknemo sve ljude ovoga svijeta da vjeruju u ostvarenje svojih snova 'Kapulica i Lampioni' sutra šalju video čestitku putem medija na svih sedam kontinenata. Dirnuti vašim dolaskom brišemo suze od sreće - poručuju  autor projekta Krešimir Tadija Kapulica i njegovi Lampioni.

24.12.2013. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh