« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
POZIV

Laboratorij Gajnice – Poziv mladim umjetnicima i umjetnicama

LABORATORIJ GAJNICE je obrazovni laboratorij za kvalifikaciju umjetnika i umjetnica u socijalnom i javnom prostoru usmjeren na razvijanje potencijala umjetnosti u zajednici

Gajnice
Gajnice (Arhiva)
Više o

Laboratorij Gajnice

Otvoreni likovni pogon poziva mlade umjetnike i umjetnice do 35. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru o participacijskoj umjetnosti i umjetnosti u zajednici koji će se održati početkom travnja ove godine u Zagrebu.

Na seminaru će se polaznici/-ce uvesti u osnovne pojmove i metodologiju rada s lokalnom zajednicom pri osmišljavanju i realizaciji umjetničkog rada te se stručno usavršiti u ovom području.

Odabrani će se umjetnici-ce i/ili umjetnički timovi uz potporu i posredovanje voditeljice programa Maše Štrbac povezati s lokalnim stanovništvom u Gajnicama i Gornjem Stenjevcu, dvama naseljima u najzapadnijoj gradskoj četvrti Podsused-Vrapče.

Slijedećih mjeseci radit će sa zainteresiranim grupama građana/-ki na osmišljavanju i pripremi umjetničkog rada koji će biti izveden krajem godine u javnom prostoru u naselju. Tema rada proizaći će iz zajedničkih susreta umjetnika/-ca s građanstvom. Osigurana su sredstva za produkciju rada/ova do visine od 6.000 HRK.

Seminar je dio programa Laboratorij Gajnice kojeg vodi Maša Štrbac, povjesničarka umjetnosti, uz umjetničko savjetovanje Kristine Leko, ak. slikarice  i multimedijske umjetnice, docentice za umjetnost u javnom prostoru i umjetnost u zajednici na Umjetničkoj akademiji u Berlinu. One će na seminaru zajedno raditi s umjetnicima/-cama. Nositelj programa je umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon a provodi se uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture RH.

Na seminar se može prijaviti individualno ili u grupi. Potičemo na prijavu umjetnike/-ce koji žive u zapadnom dijelu Zagreba ali i one koji su u Zagreb doselili iz drugih sredina, odnosno iz drugih mjesta ili gradova u Hrvatskoj. Mogu se prijaviti umjetnici/-ce iz različitih disciplina, studenti/-ce kao i mladi profesionalci/-ke iz područja vizualnih umjetnosti, multimedije, scenskih i izvedbenih umjetnosti, arhitekture, dizajna te primijenjenih umjetnosti. Podržavamo prijavu interdisciplinarnih timova koji mogu uključivati članove/-ice iz drugih disciplina i područja (humanističke, prirodne i društvene znanosti).

Rok za prijavu je petak, 20. ožujka 2020.

Prijavljuje se putem online prijavnice (https://form.jotform.com/OLP_prijavnice/laboratorij-gajnice---umjetnici ) u kojoj pored osnovnih podataka o prijavitelju_ici (dob, obrazovanje, radno iskustvo) treba navesti razloge za prijavu (tzv motivacijsko pismo). Ono će biti važan kriterij pri odabiru polaznika-ca za seminar.

Na seminaru je otvoreno šest mjesta.

Seminar će se održati 2. i 4. travnja 2020. (četvrtak i subota) u prostorijama mjesnih odbora Gajnice (Argentinska 5) i Gornji Stenjevec (Dubravica 109A) u Zagrebu.

Eventualna pitanja u vezi Poziva mogu se uputiti na adresu ured@otvorenilikovnipogon.org ili telefon  097 643 9713 (Maša Štrbac) do 18. ožujka. Prijavljeni_e će o rezultatima biti obaviješteni mejlom do 25. ožujka 2020.

LABORATORIJ GAJNICE  je obrazovni laboratorij za kvalifikaciju umjetnika i umjetnica u socijalnom i javnom prostoru usmjeren na razvijanje potencijala umjetnosti u zajednici. Nositelj programa je umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon, a odvija se uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture RH.

Poveznice:
https://olplab.home.blog/
http://www.otvorenilikovnipogon.org/

02.03.2020. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh