« Kultura
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
DOĐITE

Kulturno-filozofski događaj Umjetnost i sloboda

Program susreta sastoji se od dva dijela, prvog, u kojem će se uz performans voditi rasprava o temi događaja, te drugog, u kojem će se posjetitelji moći družiti uz glazbenu slušaonu

Bubnjevi kulture u Močvari
Bubnjevi kulture u Močvari (Arhiva)
Više o

Bubnjevi kulture

,

klub Močvara

Udruženje studenata filozofije i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju na prvi događaj ciklusa Bubnjevi kulture, koji će se održati 5. travnja 2016. godine, s početkom u 21:00 sat, u klubu Močvara, Trnjanski nasip bb, pod naslovom Umjetnost i sloboda.

Program susreta sastoji se od dva dijela, prvog, u kojem će se uz performans voditi rasprava o temi događaja, te drugog, u kojem će se posjetitelji moći družiti uz glazbenu slušaonu.

Godinama svjedočimo sukobima na kulturnoj i političkoj sceni, a odnedavno je i Hrvatska zahvaćena napetošću neslaganja oko uloge kulture u društvu, što izravno utječe na budućnost shvaćanja smisla umjetnosti i slobode, ne samo iz osobne, već državno-političke perspektive. Stoga, Bubnjevi kulture će obnoviti pitanje o tome što su uopće umjetnost i sloboda, a kroz dijalog sa sudionicima i posjetiteljima, uz živi nastup gostujućih umjetnika i tematsku slušaonu koja ih prati, te oslanjajući se na misli filozofa i umjetnika, nastojat će se razumjeti i raspraviti životni problemi koji nastaju iz ovih sukoba, odnosno shvatiti bitna moralna dimenzija cjelokupne problematike.

Gostujući moderator rasprave je poznati pjesnik i filozof dr. sc. Hrvoje Jurić s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a performans će izvoditi slammeri Siniša Matasović, Zlatko Majsec i Dino Tremens.

29.03.2016. 14:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh