« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
KULTURA

Kulturni program u ZPC-u

Domino od 2. do 7. studenoga Zagrepčanima donosi bogat kulturni program obilježen estetikom koja se poigrava tijelom, zvukom i identitetima

Sjajna plesna predstava
Sjajna plesna predstava (Arhiva)
Više o

Zagrebački plesni centar

,

Udruga Domino

,

Queer Zagreb Sezona

U okviru Queer Zagreb Sezone u organizaciji udruge Domino, 2. i 3. studenoga na sceni Zagrebačkog plesnog centra u 20 sati izvest će se plesna predstava Kill B.

Pošavši od veoma konkretnih izvedbeno-vizualnih referencija na kultni Tarantinov film Kill Bill iz 2003., odnosno na njegovu glavnu protagonistkinju Mladenku, koju se najbolje može opisati kao krvožednu osvetnicu nadljudskih sposobnosti, ponešto simplificirana psihološkog profila, ali zato čvrstih moralnih stavova i vrlo privlačna izgleda, Mia Zalukar i Bruno Isaković kreiraju izvedbenu analizu vlastita dugogodišnjeg profesionalnog odnosa, propitivanja hijerarhijskih struktura unutar kazališnog stvaralačkog procesa i odnosa moći između dvoje barem u ideji ravnopravnih partnera.

Sounded Bodies, festival izvedbenih umjetnosti, ove godine donosi plesne predstave, koncert i radionicu, a kroz cijeli se program propitkuje odnos tijela i zvuka.

Trodnevna glasovno-plesna/fizička radionica Tjeloglasja održat će se od 3. do 5. studenoga, a polaznici će uz voditeljicu Maju Rivić kroz vježbe, igru i eksperimente pokušati osvijestiti glas tijela i glas duše, u svojoj neverbalnoj slobodi. Polaznici će osvijestiti i razmišljati o glasu kao dijelu tijela, kao produžetku tijela, kao istovjetnoj kopiji tijela, kao najpreciznijem otisku našeg kolektivnog i individualnog duhovnog i emotivnog stanja, kao garantoru i dokazu sadašnjeg trenutka, u kojem su sublimirani svi dosadašnji, i pretpostavljeni svi budući trenuci.

Izvedbeni program festivala izvest će se od 5. do 7. studenoga u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

U plesnoj predstavi SOL imamo prilike pratiti svojevrsnu retrospektivu ili sintezu minulog rada Silvije Marchig, pri čemu je sama gesta ponovnog okupljanja i promišljanja kostimografskih, koliko i emocionalnih „ljuštura" njenih ranijih predstava ujedno i oblik izlaska autorice iz zatvora osobne povijesti.

Subotnji koncert CRI Orchestre (Croatian Improvisers Orchestra), koji propituje odnos improvizacije i kompozicije kroz glazbeni teatar i performans, zatvorit će ovogodišnje izdanje Sounded Bodies Festivala.

Iako je vrijeme karantene bilo ispunjenom kulturnim sadržajima on-line tipa, iskustvo ipak pokazuje da ništa ne može zamijeniti živu izvedbu i izravni proces uživanja u umjetnosti. Ova se godina pokazala puna neizvjesnosti te nas osvijestila da ne znamo što donosi sutra i da baš zato uživamo u danas. Zato, posjetite programe udruge Domino, a ulaz je, kao i uvijek - slobodan u sklopu inicijative Umjetnost dostupna svima. Ulaznice se rezerviraju na e-mail adresu: udrugadomino.marketing@gmail.com

Više informacija o programu pronađite na mrežnim stranicama https://thisisadominoproject.org/.

02.11.2020. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh