« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
SIGURNI U POBJEDU

Kukuriku koalicija u petak objavljuje koalicijski sporazum

Iako će pojedinosti biti objavljene u petak, HNS-ovac Radimir Čačić je rekao kako je logično da će predsjednik najjače stranke biti predsjednik vlade

Radimir Čačić
Radimir Čačić (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Radimir Čačić

,

Kukuriku koalicija

Uvjeren u pobjedu lijeve koalicije na parlamentarnim izborima, predsjednik HNS-a Radimir Čačić potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru da će "kukuriku koalicija" u petak objaviti koalicijski sporazum, piše Hina.

Iako će pojedinosti biti objavljene u petak, Čačić je rekao kako je logično da će predsjednik najjače stranke biti predsjednik vlade te da će predsjednik druge stranke po jačini, a to je HNS, biti potpredsjednik vlade, najvjerojatnije za gospodarstvo. Istaknuo je kako je s obzirom na doprinos HNS-a i Vesne Pusić u pregovaračkom procesu pristupanja Europskoj uniji "logično da HNS dobije resor vanjskih poslova".

"Prema istraživanjima agencije 'Promocija plus', lijeva koalicija pobijedit će na razini Hrvatske, u svim važnijim gradovima te u svim izbornim jedinicama, pa i u 9. izbornoj jedinici, koja je dosad slovila kao HDZ-ova utvrda", rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Istaknuo je kako, po tom istraživanju, u 9. izbornoj jedinici "kukuriku koalicija" dobiva 40,6 posto glasova, a desni centar, u kojem su HDZ, HSS i DC, 38,5 posto. "Istina, to je pobjeda s najmanjom razlikom u čitavoj Hrvatskoj, ali je pobjeda", dodao je.

"Pred nama je vruće ljeto, a tu vrućinu potvrdit će i izrazita prednost lijevoga centra nad desnim", rekao je Čačić, dodajući kako se nada da u turizmu nećemo nastaviti s rekordima kao što to predstavlja ministar Bajs.

"Stvarne brojke nisu onakve kakve ih predstavlja ministar Bajs. Prve godine gospodarske krize 2008. prihod od turizma je bio manji 15 posto, 2009. devet posto, a 2010. dva posto manji. Nadam se da nećemo nastaviti s rekordima u minusu", istaknuo je Čačić.

Inače, u nastavku posjeta Zadru i zadarskom ogranku HNS-a predsjednik stranke Radimir Čačić sastao se sa zadarskim obrtnicima i malim poduzetnicima, a za večeras je u Preku, na otoku Ugljanu, najavljeno predstavljanje "Poluge oporavka hrvatskoga gospodarstva".

13.07.2011. 19:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh