« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
MLJAC

Kuhajte s medom, zdravo je!

Termički obrađen med nije manje zdraviji od sirovog, a čak se smatra da grijani i filtrirani med sadrži više antioksidansa

Med je odličan dodatak
Med je odličan dodatak (Arhiva)
Više o

med

,

kuhanje

Kuhanje s medom daje mnoge recepte uz koje jela postaju ukusnija i zdravija jer med pripada u najkvalitetnije prirodne proizvode zbog bogatstva najjednostavnijim šećerima kao što su glukoza i fruktoza koje u jetri stvaraju velike količine glikogena.

Termički obrađen med nije manje zdraviji od sirovog, a čak se smatra da grijani i filtrirani med sadrži više antioksidansa.

Med pojačava okus i odlična je zamjena za šećer u svim hladnim i vrućim pićima, jer im daje dodatnu aromu koju šećer nikako ne može pružiti.

Medom se produžuje rok trajanja jer je prirodni konzervans i zato je odličan za kiseljenje povrća i pripremu umaka za zimnicu.

U oblikovanju kolača, pudinga, keksa i ostalih slatkih delicija med će najbolje pomoći jer je odlično vezivo, a ako želite pojačati tamnjenje i hrskavost savjetuje se da koristite med koji je odličan u za glaziranje keksi ili piletine.

Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
03.01.2020. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh