Kuhajte s medom, zdravo je!
Termički obrađen med nije manje zdraviji od sirovog, a čak se smatra da grijani i filtrirani med sadrži više antioksidansa
Kuhanje s medom daje mnoge recepte uz koje jela postaju ukusnija i zdravija jer med pripada u najkvalitetnije prirodne proizvode zbog bogatstva najjednostavnijim šećerima kao što su glukoza i fruktoza koje u jetri stvaraju velike količine glikogena.
Termički obrađen med nije manje zdraviji od sirovog, a čak se smatra da grijani i filtrirani med sadrži više antioksidansa.
Med pojačava okus i odlična je zamjena za šećer u svim hladnim i vrućim pićima, jer im daje dodatnu aromu koju šećer nikako ne može pružiti.
Medom se produžuje rok trajanja jer je prirodni konzervans i zato je odličan za kiseljenje povrća i pripremu umaka za zimnicu.
U oblikovanju kolača, pudinga, keksa i ostalih slatkih delicija med će najbolje pomoći jer je odlično vezivo, a ako želite pojačati tamnjenje i hrskavost savjetuje se da koristite med koji je odličan u za glaziranje keksi ili piletine.
Više pročitajte na blogu zenskisvijet.com
Novi komentar