« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana
FESTIVALI

KUF ovaj vikend na Ravnicama

Ovaj vikend krećemo ranije jer tu su i radionice izrade beđeva s majstorima strip zanata Komikazama, a budne oči žirija su i dalje s nama

KUF je na Ravnicama ovaj vikend
KUF je na Ravnicama ovaj vikend (Arhiva)
Više o

Ravnice

,

KUF

,

Kulturni Ulični Festival

Nakon prvog uspješnog vikenda festivala, gdje je Borovje bilo obojano smijehom, glazbom i cirkusom, gdje je proglašena prva pobjednička predstava odabrana od strane stručnog, dječjeg žirija vi se sigurno pitate gdje KUF planira na vikend izlazak?!?

Iz pouzdanih izvora saznajemo da Kulturan ulični festival ovu subotu i nedjelju dolazi u RAVNICE!

A saznali smo i u kakvom je sjajnom društvu :-) a poznavajući KUF, društva mu nikad dosta!

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite u što većem broju na Aleji Antuna Augustinčića 14, na druženju i konzumaciji nezaboravnih uličnih predstava!!!

Ovaj vikend krećemo ranije jer tu su i radionice izrade bedževa s majstorima strip zanata Komikazama, a budne oči žirija su i dalje s nama.

Bacite oko na program i odaberite- SVE!, jer u najavi je lijepo vrijeme i promet bez zastoja- osobito za one koji putuju biciklima i tramvajom!

RAVNICE, Aleja Antuna Augustinčića 14

9.09.

17:00 KOMIKAZE: Beđomat radionica i izložba naslovnica Komikaza

Želite izraditi svoj bedž? Sve što je potrebno je pojaviti sa na licu mjesta i u pravo vrijeme - 16:50 , sjesti s Komikaze kolektivom i pustiti vašim ručicama da se kreativno izraze! Prvi dan radionice u fokusu će biti skiciranje, a drugi realizacija skica na beđevima. Sudionici će moći ponijeti pokoji beđ za uspomenu, a pokoji ostaje za skupnu izložbu.

18:30 METEŽ: Jedna starost jedan cirkus *KUFova premijera!

Izvode: Maja Wiena Benić i Ivan Andrašić

Starost se prisjeća mladosti- sjećanja i predmeti iz prošlosti dovode do potpune preobrazbe likova na sceni...u što? koga? ...dođite i saznajte!

19:30 CIRKULTURA & LOOP CIRKUS: Las Calaveras

izvode: Diana Fureš, Tatjana Vuletić, Matija Vultić, Aleksandar Đikić

Memento Mori. Vanitas. Lubanje. Vječno podsjećanje na kratkotrajnost i prolaznost života. Vatra. Daje život isključivo do ispunjenja funkcije, nakon toga se iznenadno gasi i umire. Trenutno pročišćenje u neizbježnosti smrti. Propitkivanje povezanosti pokreta s vatrom kroz suvremeni cirkuski izričaj. Vatrena predstava suvremenog cirkusa.

10.09.

17:00 KOMIKAZE: Bedžomat radionica i izložba naslovnica Komikaza

Želite izraditi svoj beđ? Sve što je potrebno je pojaviti sa na licu mjesta i u pravo vrijeme - 16: 50 , sjesti s Komikaze kolektivom i pustiti vašim ručicama da se kreativno izraze! Prvi dan radionice u fokusu će biti skiciranje, a drugi realizacija skica na beđevima. Sudionici će moći ponijeti pokoji beđ za uspomenu, a pokoji ostaje za skupnu izložbu.

18:00 QUOZ A'DURAC: Stative *KUFova premijera!

Izvode: Klara Barišić i Domagoj Šoić

Stative su zajednički projekt dvoje cirkuskih umjetnika vrlo različitih pozadina, ali s jednom poveznicom: cijeloživotni osjećaj da su nadomak zabijanja gola, ali uvijek s istim rezultatom - pogađanjem stative. Predstava propitkuje je li moguće da njih dvoje zabiju gol ili će i ta predstava biti samo još jedna stativa. Jedan kvadrat zelene trave, DIY konstrukcija i gurtna za zračne akrobacije, bijele žonglerske loptice i dva tijela su odabrani instrumenti za pronalaženje odgovora na pitanje koje ih muči, a i postavljanje istog pitanja slučajnoj publici na koju naiđu.

19:00 CIRK POZOR: Niske pobude i visoke pete

Izvodi: Nikolina Majdak

Ulični šou kao i svaki drugi - malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. Sreća i veselje.

Program je sufinanciran sredstvima Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH i Zaklade Kultura nova

09.09.2023. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh