« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SERIJE

Kuća od karata na Pickboxu

Računajte da se nećete moći odlijepiti s kauča i prestati gledati epizodu za epizodom, jer sve su na Pickboxu!

Bračni par premazan svim mastima
Bračni par premazan svim mastima (Pickbox)
Više o

House of Cards

,

serija

,

Pickbox

,

Kuća od karata

Kuća od karata serija je kojom dominira oholost upakirana u ljubaznu formalnost opasno ambicioznog političara Franka Underwooda.

U makijavelističkoj priči o osvajanju položaja, odmjeravanju snaga i moći dvostruki oskarovac Kevin Spacey je Frank Underwood, a Robin Wright njegova supruga Claire, bračni par premazan svim mastima, a sve odluke i postupke opravdavaju djelovanjem za opće dobro. Kevin Spacey i Robin Wright genijalni su u svojim ulogama i ne možemo ih prestati gledati, koliko god da nam je muka od stavova njihovih likova.

Frank Underwood Kevina Spaceyja naprosto je magnetičan. U nekoliko se trenutaka u seriji čini da je stjeran u kut i više nema poteza, da bismo već u idućoj sceni spoznali kako je zapravo bio 10 koraka ispred svih protivnika koje nemilosrdno eliminira na putu prema apsolutnoj moći. Put Franka Underwooda počinjemo pratiti kad je na položaju nadzornika većine u Zastupničkom domu SAD-a. Iako je to jedan od najvažnijih položaja u političkom životu SAD-a, njegove su ambicije puno, puno veće.

Robin Wright, kao proračunana supruga Claire, za još više moći i ugleda bezrezervno će koristiti svoju humanitarnu udrugu, na čijem je čelu, uništiti ljubavnika kako bi zaštitila suprugovu karijeru i sprijateljiti se s prvom damom kako bi utjecala na odluke američkog predsjednika.

Budući da je Kuća od karata adaptacija BBC-jeve serije iz devedesetih koja prati politički put Francisa Ewana Urquharta, logično se otvara pitanje: jesu li svi političari poput našeg junaka Franka Underwooda ili njegova britanskog kolege? A što je s našim političarima?

22.12.2014. 11:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh