« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
DISCOVERY

KUBANSKI KROM - prikaz kultne automobilske kulture na Discovery Channelu

Kubanski krom je prvi američki televizijski serijal koji je potpunosti produciran na Kubi, a premijerno će se prikazivati na Discovery Channelu srijedom u 20 sati, poče­vši od 28. listopada

Kubanski krom priča jedinstvenu priču
Kubanski krom priča jedinstvenu priču (Discovery Channel)
Više o

automobili

,

Discovery Channel

,

Kubanski krom

Kubanski krom predstavlja posebnosti kubanske automobilske kulture koja kao da je zaustavljena u vremenu. Nakon Kubanske revolucije iz 1959. i embarga SAD-a, uvoz američkih automobila na otok postao je nezakonit. Kubanski starinski američki au­tomobili tako su postali zamrznuti u vremenu. Kubancima ti automobili nisu samo sred­stvo prijevoza nego i način života.

Emisija Kubanski krom gledateljima će pružiti intiman prikaz automobilskog kluba "A lo Cubano", skupine strastvenih zaljubljenika u automobi­le, restauratore, mehaničare i vježbenike koji zajedno rade na restauraciji klasičnih au­tomobila i održavanju onih koje već posjeduju, iako su svi izgledi protiv njih.

Ako posjetite Kubu, možete vidjeti tisuće starih američkih automobila, a iza svakog se krije jedinstvena priča.

Ekipa serije Kubanski krom dobila je posebne dozvole vlasti Kube i Sjedinjenih Američkih država kako bi mogla zabilježiti aktivnosti kluba "A lo Cubano" koji se svim silama trude sačuvati svoje dragocjene automobile i prenijeti ih na sljedeću generaciju vlasnika. Osim inovativnih metoda restauracije, serija prikazuje svakodnevni način života na Kubi, nje­gove izazove i radosti te predstavlja autentičan pogled na kubansku kulturu, strastve­nost, odlučnost i domišljatost.

NAPOMENA: Produkcija ovog serijala je odobrena prije nego je SAD  najavio da će obno­viti pune diplomatske odnose s Kubom. Reakcija članova auto-kluba "A lo Cubano" na ovu povijesnu objavu je također zabilježena u seriji.

ČINJENICE O KUBANSKIM AUTOMOBILIMA- JESTE LI ZNALI?

· Na Kubi ima oko 60.000 vintage automobila

· Novi automobilski dijelovi na Kubu nisu dopremljeni od ranih 60-ih.

· Do listopada prošle godine, stanovnici Kube imali su zabranu kupnje i prodaje vo­zila bez dopuštenja vlade.

· Na Kubi postoji nekoliko očuvanih i funkcionalnih automobila Ford Model T iz 1929.

· Mnogi od motora u tim klasičnih automobilima su zapravo Honda ili Toyota motori, jer izvorni motori više jednostavno ne rade.

· Vlasnici sami popravljaju automobile.  Mnogi popravci rade s kućanskim rekviziti­ma i zamjenskim dijelovima iz kućne radinosti. 

· Jedini automobili koje kubanski građani mogu legalno posjedovati su automobili proizvedeni i kupljeni prije 1959. Nakon ove godine, kubanska vlada zaplijenila je sve automobile, a i u njenom su posjedu sve do danas. Većina  automobila starijih od 1959 u zemlju su uvezeni iz SAD-a.

27.10.2015. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh