« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
TRAVEL

Kreće predstavljanje Hrvatske na Travel Channelu

Najbolje vožnje motorom Henryja Colea prikazuju se od 2. studenog u 20:00 na Travel Channelu, ne propustite ovo predstavljanje Hrvatske

Henry Cole i njegove Najbolje vožnje motorom
Henry Cole i njegove Najbolje vožnje motorom (Travel Channel)
Više o

Henry Cole

,

Najbolje vožnje motorom

Henry Cole, poznati svjetski producent, voditelj i biker, u svibnju je u Hrvatskoj snimao 17. sezonu svog serijala Najbolje vožnje motorom. I motor i Henry izdržali su put od Ljubljane, preko Hrvatske, Bosne i Srbije sve do Sofije, pa je premijera zakazana za 2. studenog u 20:00.

Serijal ima ukupno 5 epizoda, a Hrvatskoj je posvećeno najviše prostora - pune dvije epizode. Serijal će se do sredine 2016. prikazati u 130 zemalja svijeta.

Ležeran, duhovit i pozitivan serijal omiljen je među motoristima i ljudima koji se na svakoj cesti osjećaju kao kod kuće. Henry je u Hrvatskoj doživio razne avanture, od kuhanja za ministra turizma i kušanja delicija do toga da je u Puli jedva izvukao živu glavu. Biker čija je druga strast nogomet, u Splitu nije propustio priliku zaigrati za Hajduk...

Budite uz Travel Channel ponedjeljkom u 20:00 (od 2. studenog)

Najbolje vožnje motorom - Balkan

Henry Cole, poznati voditelj zaluđen motociklima, ponovno kreće na putovanje, odlučan riješiti jedan nedovršeni posao. Naime, njegov voljeni model Metisse Desert Racer, identičan motocikl kakvog je vozio Steve McQueen, nije izdržao rutu po Južnoj Africi. Ovoga puta Henry je staru damu prilagodio uvjetima na balkanskim cestama i odlučio doći do samog kraja putovanja te dokazati svima kako ovaj stari britanski model nije za bacanje.

Ljubljana, glavni grad Slovenije, polazna je točka novog serijala. Kava s poznatom lokalnom voditeljicom, čaj s gradonačelnikom i šetnja dvorcem okupirat će Henryja u ovom prekrasnom gradu, ali kao i uvijek njegov su mamac ceste, a neodoljiva hrvatska obala čeka da ju istraži.

Pula, početna točka rute u Hrvatske i sjeverni kraj poznate jadranske obale, predstavlja opuštajući početak putovanja uz malo sunca, mora i rimskog naslijeđa. Henryjeva potraga za neutabanim stazama vodi ga u posjet otocima: Cresu, Krku, Rabu i Pagu - poznatima po siru, bjeloglavim supovima, a čini se i odbojci!

Prije odlaska u unutrašnjost prema bosanskoj granici, Henry posjećuje slavni Split, grad bogate povijesti, ali i dom poznatog nogometnog kluba. Splitom se počinju širiti glasine kako je upravo Henry Cole novo pojačanje Hajduka!? Henry će putovati od Mostara do Sarajeva, putem kojeg je prošao u nekoliko navrata kao ratni snimatelj prije više od 20 godina. To će biti emocionalno iskustvo za njega, no njegov glavni fokus bit će gledanje prema naprijed, kako bi u vrijeme mira u životima ljudi vidio promjene na bolje.

Još nekoliko kratkih zaustavljanja; planinskih regija, poznatih srpskih filmskih redatelja, romske zajednice, sviranja trube, Đavolje Varoši i nekoliko starih samostana prije nego što će Henry privesti svoje putovanje kraju u glavnom gradu Bugarske - Sofiji.

Vožnja od 2000 km kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Bugarsku popraćena zapanjujućim krajolikom, raznolikim kulturama i nevjerojatnim ljudima ima sve potrebne sastojke za najbolju svjetsku vožnju motorom. No veliko pitanje glasi: "Odlučuje li Henry srcem ili glavom kada je u pitanju njegova ljubavna veza sa starim britanskim motociklom...?".

27.10.2015. 15:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh