« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
COOL

Krumpiri su pokupljeni!

Intersnack Adria otkupljuje i do 15 tisuća tona krumpira za proizvodnju domaćeg čipsa

Krumpiri idu u preradu...
Krumpiri idu u preradu... (Arhiva)
Više o

krumpiri

,

Intersnack

Berba krumpira u Moslavini, Međimurju, Slavoniji i Baranji u punom je zamahu te će 10 do 15 tisuća tona krumpira završiti u proizvodnji domaćeg čipsa u tvornici Intersnack Adria u Hercegovcu. Taj vodeći domaći proizvođač u kategoriji slanih grickalica ujedno je i lider u otkupu industrijskog krumpira s hrvatskih polja, a sada završava još jednu uspješnu sezonu otkupa, zahvaljujući dugogodišnjoj podršci i suradnji s domaćim poljoprivrednicima. Naime, kvalitetna suradnja s tridesetak lokalnih kooperanata iz Hercegovca, Donjeg Miholjca i Međimurja osigurava Intersnacku Adria kontinuitet u proizvodnji i vrhunsku kvalitetu Čipi Čipsa, proizvedenog od 100 posto hrvatskog krumpira.

- Ove godine posađeno je 480 hektara krumpira na poljima domaćih poljoprivrednika u okolici Hercegovca, Međimurju i Slavoniji. S nekima od njih takva suradnja traje već desetljećima, tijekom kojih smo testirali više od 800 sorti krumpira kako bismo danas imali odabir najkvalitetnijeg krumpira za čips. Posebno smo ponosni na to da smo svih proteklih godina, a pogotovo posljednje dvije, bez obzira na otežane gospodarske okolnosti zbog pandemije koronavirusa, uspijevali otkupiti sav urod krumpira i organizirati sadnju za novu sezonu. Dodatno smo pokrenuli i izvoz krumpira te je hrvatski krumpir završio i u proizvodnji čipsa u Intersnackovim tvornicama diljem regije. Kooperante podržavamo u realizaciji dugoročnih investicija, a i stalno razmjenjujemo iskustva i zajedno pratimo trendove. Ova godina bila je iznimno zahtjevna za uzgoj krumpira. Hladno proljeće te iznimno sušno i vruće ljeto zahtijevali su golem napor i angažman naših kooperanata, ali njihov trud može se vidjeti u dobroj kvaliteti krumpira - istaknuo je Josip Cvetkodirektor tvornice Intersnack Adria u Hercegovcu, koji je i jučer pratio prijem industrijskog krumpira od lokalnih kooperanata tijekom druženja 'Od polja do svježe vrećice najboljeg čipsa'. Naime, zaposlenici i gosti mogli su sudjelovati u berbi na polju u tvorničkom kompleksu i zatim odmah kušati svježe pripremljen čips od upravo izvađenog krumpira.

Uz podršku domaćim proizvođačima krumpira, Intersnack Adria kontinuirano ulaže u modernizaciju proizvodnog pogona u Hercegovcu. Tako je nedavno završeno i skladište gotove robe, poštujući najnaprednije standarde čuvanja i daljnje distribucije proizvoda koje potrošači na policama prepoznaju pod brendovima Čipi Čips, Chio, Chio Kroki Kroket, Chio Tip Top, Pom Bär i Nutline.

 - Intersnack Adria usmjeren je na daljnji razvoj tvorničkog kompleksa u Hercegovcu jer ovdje imamo sve preduvjete za nastavak rasta poslovanja. Uz modernizaciju proizvodnog pogona i zatim skladišta krumpira 2019., ove smo godine završili i u upotrebu stavili skladište gotove robe. Time smo zatvorili cjelokupan proces, od prijema sirovine preko proizvodne linije do učinkovitog planiranja i distribucije sa skladištem gotove robe. Tako je u 2021. u razvoj tvornice uloženo 40 milijuna kuna, a tijekom posljednjih nekoliko godina ukupno ulaganje u Hercegovcu dosegnulo je i do 70 milijuna kuna, što je za kompaniju naše veličine golem vjetar u leđa - dodao je J. Cvetko

Intersnack Adria tržišni je lider u kategoriji slanih grickalica na hrvatskom tržištu. Najpoznatiji brendovi u portfelju kompanije su Čipi Čips, Chio, Chio Kroki Kroket, Chio Tip Top, Pom Bär i Nutline. Čipi Čips je prvi i vodeći hrvatski čips, brend s tradicijom od 1977., proizveden od 100 posto hrvatskog krumpira. Zahvaljujući uspjehu kompanije i brenda Čipi Čips na hrvatskom tržištu, u tvornici u Hercegovcu od 2020. godine započela je proizvodnja internacionalnih brendova Chio čips i Pom Bär.

09.09.2021. 18:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh