« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
POKOLJ ZA NOVAC

Krivolovci nikad okrutniji: U Kamerunu ubijeno 500 slonova

"Lovokradice su organizirani kao vojska. Dobro su opremljeni. U stanju su vojno se oduprijeti kamerunskim snagama" poručuju čuvari nacionalnog parka

Fotografija vijesti
Više o

kamerun

,

slonovi

,

krivolov

,

Bouba Ndjidda

Krivolovci iz susjednih Sudana i Čada u prva su dva mjeseca ove godine ubili više od 500 slonova u kamerunskom nacionalnom parku Bouba Ndjidda, prenosi Hina.

"Mi svi koji radimo u parku jednoglasno smatramo da je ubijeno više od 500 slonova", kazao je Paul Bour, direktor turističkog centra parka.

"Osim toga ljudi izvješćuju da su im lovokradice spominjali 650 ubijenih slonova. Ta mi se brojka čini vjerojatnom", naglasio je on.

"Postoji način da se sazna točna brojka ubijenih slonova kad bi to administracija željela, no vidljivo je da se želi umanjiti širina pokolja", nastavio je on.

Vlada je ustvrdila brojku od "128 ubijenih slonova" dok uprava parka govori o "više od 480".

"Na razini parka stanje se malo smirilo. Zna se da su lovokradice krenuli prema jugoistoku parka u pravcu granice s Centralnoafričkom Republikom i Čadom", izvijestio je Bour.

"Lovokradice su organizirani kao vojska. Dobro su opremljeni. U stanju su vojno se oduprijeti kamerunskim snagama", ocijenio je on.

Kamerunski vojnik ubijen je 8. ožujka čime broj mrtvih od trenutka raspoređivanja vojske početkom ožujka iznosi tri (dva vojnika i jedan lovokradica), prema informacijama vlasti.

"Vojne snage stigle su prekasno i u premalom broju da bi se spasila većina slonova u parku", kazala je u četvrtak Natasha Kofoworola Quist, predstavnica Zaklade World Wildlife (WWF) za Centralnu Afriku.

18.03.2012. 16:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh