« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kritične godišnjice braka - koje i zašto?

Svaka veza ima dobra i loša razdoblja, no u braku postoje neke godišnjice kojih se s pravom treba pribojavati

Kada treba biti oprezan?
Kada treba biti oprezan? (Shutterstock)
Više o

brak

,

godišnjica braka

,

kritične godine

Godišnjice braka trebale bi biti veseli događaji koji slave ljubav nekog para, no nerijetko se pretvore u potpunu suprotnost i polako postaju noćne more. Naravno, radi se o godinama koje se najčešće spominju, a prije nego odmahnete rukom uz primjedbu da se radi o bapskim pričama, pročitajte do kraja i malo razmislite.

Jedno istraživanje ustvrdilo je da je najsretnija godina braka - treća. Do tada većina parova još uvijek nema djecu i planiraju što će sve napraviti zajedno u životu, puni entuzijazma. 

Takvo stanje traje još par godina, većina i dalje nema djece pa se pokušava riješiti stambeno pitanje, a svaki višak odlazi na zajedničke užitke potput putovanja, malih ali skupih užitaka i opremanja stana. 

No, najkritičnije godine su one od pete do sedme godišnjice. Tada u priču gotovo redovito dolaze djeca, život se mijenja iz korijena i treba sve dotadašnje navike prilagoditi novim članovima obitelji. 

Uz to, obično se intenzivno radi i na karijeri, pa nastaju stvarni i veliki problemi u balansiranju između poslovnih i privatnih obaveza. Potrebno je i više novaca, umjesto zajedničke šetnje i večere u omiljenom restoranu zatrpani ste prljavim pelenama, igračkama i prljavom odjećom. 

Kako djeca dolaze prva, sve se više vremena troši na njih, a ne na svoje male rituale opuštanja i uživanja, pa ljubavni i seksualni život najviše ispaštaju. Ne čudi stoga što se velik broj rastava događa upravo u tom periodu, no neka vas tješi činjenica da oni koji prežive ukletu sedmu godinu najčešće stvarno ostare zajedno.

31.01.2014. 20:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh