« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
OTVORENO PISMO

Kregar poručio Čačiću: Nema skrivenih dogovora

"Možemo biti primjer izbornog nadmetanja u kojem suparnici nisu i neprijatelji"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević, CROPIX)
Više o

Zagreb

,

HNS

,

Radimir Čačić

,

Josip Kregar

,

lokalni izbori

,

otvoreno pismo

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar zahvalio je danas HNS-ovcu Radimiru Čačiću na podršci, ali i odbacio tumačenja da je riječ o skrivenom dogovoru ili koaliciji s HNS-om.

Čačić je, naime, prošlog tjedna objavio da se neće natjecati za gradonačelnika te da će HNS podržati Kregara. Objasnio je da je njegova stranka u dogovoru s Kregarom procijenila da Zagreb ima opciju za promjene i da glasove građanske opcije ne treba rasipati, što je u dijelu javnosti protumačeno kao skrivena koalicija.

Takva tumačenja Kregar je u otvorenom pismu Čačiću nazvao neutemeljenima. "Mi nemamo što skrivati. Možemo biti primjer izbornog nadmetanja u kojem suparnici nisu i neprijatelji, ali i energično odbiti svaku tvrdnju o koaliciji ili dogovoru", kaže Kregar.

Čačiću je zahvalio na podršci, ističući kako je "iz sredstava javnog informiranja stekao dojam da je podrška bezuvjetna".

Kregar žali zbog Čačićeva stava da u Gradskoj skupštini samo stranke mogu jamčiti i provedbu ideja i programa.

"Žao mi je što sumnjate u našu neovisnu listu i kandidate za Gradsku skupštinu. Jedini način otklanjanja vaših sumnji je to da istaknemo ugledne ljude i kandidate s integritetom na našoj listi", stoji u Kregarovu otvorenom pismu Čačiću. (hina/metro-portal)

20.04.2009. 13:42:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh