« Biznis
objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana
COOL

Kreće nova runda izgradnje POS stanova

z Ministarstva poručuju da je izgradnja stanova po programu POS-a već davno prepoznat program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji

Nova runda
Nova runda (Arhiva)
Više o

stanovi

,

POS

Putem Programa društveno poticane stanogradnje (POS) dosad je izgrađeno više od osam tisuća stanova u koje je uloženo četiri milijarde kuna, a do 2021. planira se graditi novih tisuću stanova, izvijestili su u petak iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Predviđene lokacije za izgradnju su Zagreb, Zadar, Split, Trogir, Solin, Biograd na Moru, Bol, Cres, Krk, Kraljevica, Lovran, Osijek, Poreč, Vis i Vrsar, pri čemu maksimalna cijena stana po kvadratnom metru može iznositi 1.319,64 eura.

Iz Ministarstva poručuju da je izgradnja stanova po programu POS-a već davno prepoznat program stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, koje za manju cijenu kvadrata od tržišne, dobivaju sigurnost i kvalitetu gradnje njihovog doma.

Napominju da se građani kao potencijalni kupci stana iz programa POS-a trebaju obratiti općini odnosno gradu gdje žive, koji obično provode anketu o stambenim potrebama ili objavljuju javni poziv za kupnju stana iz programa POS-a.

11.01.2020. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh