« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
PIKADO

Krčmar bez premca u Europi

Boris Krčmar je briljirao na 4. turniru europske Masters serije u Subotici.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

elektronički pikado

,

EDU Ranking

,

pikado

,

501 DO

,

Zlatko Prekrit

,

DYP

,

europska Masters serija

,

Cyberdine Champions League

,

Croatian Arrows

,

Zoran Grgić

,

Filip Galović

,

Jelena Skočić

,

Croatian Spears

,

Tonči Restović

,

Igor Šestan

,

Zdravko Besednik

,

Andrea Pahor

Hrvatski pikadisti su ostvarili nekoliko sjajnih rezultata na četvrtom turniru iz europske Masters serije, tzv. EDU Rankingu održanom u Subotici na kojem je briljirao Boris Krčmar potvrdivši da je europski igrač broj jedan kada je u pitanju elektronički pikado.

Popularni Dum-Dum je napravio pravi podvig osvojivši disciplinu 501 DO bez izgubljenog seta, a na putu do trona je pomeo ugledna imena poput iskusnog Slovaka Petera Martina u finalu ili prije toga odličnog Slovenca Sebastijana Pečjaka.

"Na prva tri turnira sam stalno bio pri vrhu, ali sam uvijek napravio neki kiks i ispao iz borbe za pehare. Ovog puta sam se maksimalno koncentrirao na svaki meč, a i ruka me je slušala", rekao je 29-godišnji Zagrepčanin koji se odlučio za profesionalnu pikado karijeru.

Krčmar je i u disciplini slučajnih partnera, tzv. DYP-u, osvojio peto mjesto unatoč tome što mu je ždrijeb za suigrača donio potpuno anonimnog Bugarina Gergova čije su igračke kvalitete skromne. Tako je značajno popravio svoj bodovni konto i nametnuo se kao prvi favorit za osvajanje naslova ukupnog pobjednika Masters serije, što bi mu bila druga uzastopna titula najboljega u Europi.

Za drugi pehar u službenim disciplinama pobrinuo se iskusni Zlatko Prekrit koji je s Mađarom Tiborom Tamasem osvojio treće mjesto u DYP-u.

Naši su sjajan posao odradili i u Cyberdine Champions League, pikado inačici nogometne Lige prvaka. Ekipa Croatian Arrows, za koju su uz Krčmara nastupili još Zoran Grgić, Filip Galović i Jelena Skočić, upisala je uvjerljive pobjede protiv predstavnika Italije i Poljske, dok su u derbiju dana protiv Slovenije gubili 5:3, da bi na kraju slavili sa 7:6 nanijevši prvi poraz sjevernim susjedima.

Uspješan je bio i drugi naš predstavnik, ekipa Croatian Spears koja je u sastavu Tonči Restović, Igor Šestan, Zdravko Besednik i Andrea Pahor uvjerljivo slavila u oba svoja meča.

Sljedeći EDU Ranking na rasporedu je 24. i 25. travnja u Luxemburgu. (hina/metro-portal)

19.03.2009. 18:00:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh