« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NAJKVALITETNIJA POJAČANJA

Kranjčar i Klasnić u Top 10 transfera u Premier ligi

Veliko su priznanje dobili hrvatski nogometaši Niko Kranjčar i Ivan Klasnić koje je američki portal Bleacher Report uvrstio među deset najkvalitetnijih pojačanja ove sezone u Premier ligi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Ivan Klasnić

,

Niko Kranjčar

,

transfer

,

Premier liga

Na petom je mjestu Niko Kranjčar koji je u završnici prijelaznog roka prošlo ljeto prešao iz Portsmoutha u Tottenham za 2.8 milijuna eura. Za Bleacher Report je to čudesan podatak.

"Ovaj transfer još uvijek djeluje nevjerojatno. Kako je Harry Redknapp uspio nazvati svoj bivši klub Portsmouth, ponuditi mu uvredljivu svotu od 2.8 milijuna za hrvatskog reprezentativca i na kraju dobiti pozitivan odgovor, ostaje nevjerojatno. Posljednja zvijezda koju je Portsmouth imao ukradena mu je za bijednu cijenu", slikovito je objašnjeno u Bleacher Reportu, uz dodatak:

"U Kranjčaru je Redknapp dobio odličnu zamjenu za ozlijeđenog Luku Modrića. Niko se uklopio u igru Spursa i postigao četiri ligaška gola i još četiri ih namjestio. Dakle, ispada da su Spursi platili 350.000 eura za svaki njegov pogodak i asistenciju."

Odmah iza Kranjčara na Bleacherovoj je ljestvici Ivan Klasnić koji je došao na posudbu iz francuskog drugoligaša Nantesa.

"Navijači Boltona nikad nisu bili previše naklonjeni menadžeru Garyju Megsonu, što je uz prosječne igre momčadi dovelo do njegove smjene. Međutim, za jednu mu stvar navijači moraju biti zahvalni, a to je dovođenje Ivana Klasnića. Ne samo da im je Megson doveo hrvatskog reprezentativca, već i prvog klupskog strijelca. Klasnić je postigao šest golova u Premier ligi, što je dvostruko više od broja pogodaka Kevina Daviesa, odnosno više nego što su zajedno postigli Davies i Johan Elmander. Klasnić je u prosjeku postigao gol u svakoj trećoj utakmicu i bio je u senzacionalnoj formi prije ozljede."

Bleacher je najboljim transferom u Premier ligi proglasio prelazak Darrena Benta iz Tottenhama u Sunderland. Bent je trenutno treći strijelac lige s 15 postignutih pogodaka. (totalsport)

Top 10 transfera ove sezone u Premier ligi prema Bleacher Reportu:

1. Darren Bent (Tottenham - Sunderland)

2. Thomas Vermaelen (Ajax - Arsenal)

3. Richard Dunne (Manchester City - Aston Villa)

4. Stephen Hunt (Reading - Hull City)

5. Niko Kranjčar (Portsmouth - Tottenham)

6. Ivan Klasnić (Nantes - Bolton)

7. Steven Fletcher (Hibernian - Burnley)

8. Kevin Doyle (Reading - Wolverhampton)

9. Damien Duff (Newcastle - Fulham)

10. Aruna Dindane (Lens - Portsmouth)

19.02.2010. 23:19:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh