« Film
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SVE ONLINE

Kraj filmova na DVD-u?

Fox je objavio da će ubuduće njihovi filmovi biti dostupni putem downloada mjesec dana prije izlaska na DVD i Blue Ray medijima

Filmovi za po doma
Filmovi za po doma (Arhiva)
Više o

DVD

,

Blue-ray

,

download

,

Fox

,

optički medij

Filmska izdavačka kuća Fox ovih je dana objavila kako će ubuduće njihovi novi filmovi biti ponuđeni za download mjesec dana prije nego što će se pojaviti na DVD ili BR medijima.

Mada Fox još ne želi u potpunosti odustati od optičkih medija, ovaj potez će očito biti test koji će utjecati na mnogo toga vezanog uz filmsku industriju, pa ukoliko se download pokaže uspješnim načinom za distribuciju filmskih sadržaja, uskoro bi se doista moglo dogoditi da filmovi na DVD-u ili BR disku odlepršaju u povijest.

Prvi film koji će biti ponuđen na digitalnu distribuciju će biti Ridley Scottov SF hit Prometej, koji će se putem downloada prodavati po cijeni od 15 dolara, što je za 5 dolara jeftinije nego što će koštati kopija na optičkom disku.

Filmovi koji će se distribuirati na ovaj način, od sada će se zvati Digital HD ili DHD filmovi, a nakon Prometeja Fox će u digitalnu distribuciju pustiti i naslove Abraham Lincoln: Vampire HunterThe Watch i Ice Age: Continental Drift, koji će se u ponudi naći također mjesec dana prije izdavanja na optičkim medijima.

Među pogodnostima za korisnike je i to što se jedan račun može koristiti za 6 ljudi, što znači da će obitelji morati plaćati samo jednu pretplatu, a kada jednom kupite film, moći ćete ga preuzimati koliko god puta želite.

11.09.2012. 21:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh