« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NEMA GRANICA

Kožu prodaje za oglašavanje

Kanađanin tetovira internetske adrese na vlastitoj koži, a plan mu je skupiti 3,5 milijuna dolara od čega će pola dati za pomoć Haitiju

Kožu prodaje za oglašavanje
Kožu prodaje za oglašavanje (YouTube)
Više o

oglašavanje

,

koža

,

Patrick Vaillancourt

Ljudi-sendviči su prošlost, misli Kanađanin koji se u doba Facebooka i Twittera dosjetio za 35 dolara ponuditi djelić svoje kože za tetoviranje internetske adrese i pokazao da oglašavanje ne poznaje granica.

U samo tjedan dana 29-godišnji Patrick Vaillancourt dobio je mnoge ponude i već 200 istetoviranih internetskih adresa krasi njegovo desno rame, a želja mu je dostići njih 100.000 i prikupiti 3,5 milijuna dolara. Adrese su razne, od centara za mršavljenje, agenata nekretnina i životnog osiguranja do adresa privatnih korisnika Facebooka i Twittera.

Informatičar i otac sedmogodišnjeg dječaka želi u šest mjeseci do godinu dana na svojoj koži istetovirati 100.000 adresa koje će ondje ostati 10 godina. Polovicu zarade dat će kao humanitarnu pomoć Haitiju, gdje ima prijatelje koji su ga upoznali s teškim stanjem nakon potresa koji je uzeo 1,5 milijuna žrtava. Prvi ček na 25.000 dolara već u petak predat će nevladinoj udruzi Care, najavila je ravnateljica kvibeškog ogranka.

Ponude stižu iz svih krajeva svijeta, a neki su darežljiviji, primjerice trgovac nekretninama Andrew Mubarak koji je svoj logo platio nekoliko tisuća dolara kako bi pomogao žrtvama i predstavio svoju tvrtku.

Kada isplati majstora tetovaže, Vaillancourtu će ostati dovoljno za njega i obitelj. Svoju će kožu očistiti laserom za nekih 20.000 dolara. (hina/metro-portal)

16.12.2010. 16:20:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh