« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Kozmetički pripravci koje treba izbjegavati

Evo proizvoda za koje kažu da su jednostavno gubitak novca ili još gore, zapravo mogu oštetiti vašu kožu

Malo pripazite...
Malo pripazite... (Arhiva)
Više o

kozmetika

,

kolagen

,

piling

Njega lica i tijela nije baš tako jednostavna kako nam se čini, jer postoje neki proizvodi i postupci koji dermatolozi uvijek žele izbjeći.

Stoga, evo proizvoda za koje kažu da su jednostavno gubitak novca ili još gore, zapravo mogu oštetiti vašu kožu.

Agresivni pilinzi - "Nema razloga za upotrebu abrazivnih pilinga za lice, što može biti nadražujuće i izazvati hiperpigmentaciju. Umjesto toga, umijem se gelom za lice, a zatim očistim sredstvom za čišćenje (ne pilingom)", kaže Brooke Jackson.

Domaći kemijski pilinzi - "Nikada ne stavljam jake kemijske pilinge na lice kod kuće. Ponekad ljudi kupuju medicinske pilinge putem interneta za kućnu upotrebu. Vidjela sam loše rezultate, kao crvenilo i ljuštenje kože što može dovesti do dugoročnih ožiljaka i promjene boje. Mogu se pojaviti i alergijske reakcije", kaže dermatologinja Angela Lamb iz bolnice The Mount Sinai.

Kreme s kolagenom - "Iskreno, vjerujem da je molekula kolagena prevelika da bi djelovala kao ljekovito sredstvo. Aktivni sastojak ne prodire kroz kožu, pa jednostavno kremu plaćate previše", kaže S. Manjula Jegasothy.

Kućni kozmetički uređaji - "Osjećam da postoji tako veliki rizik od infekcije s tim uređajima, jer oni stvaraju sve one sitne rupice na koži. Funkcija vaše kože je ugrožena. S ovakvim proizvodima se treba raditi u kontroliranom, čistom i sigurnom okruženju", dodaje Ava Shamban.

Spužve za tijelo - "Ja se držim podalje od upotrebe spužvi za tijelo ili lice. One su previše abrazivne i mogu zapravo iritirati vašu kožu. Imam akne i ekceme, a ove spužve također imaju tendenciju da privlače bakterije, mogu pogoršati oba stanja", kaže dermatologinja Jeanine Downie.

02.10.2019. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh