« Fun
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
MODNI UKUS

Košulja japanskog premijera podigla na noge modni svijet

Modne kritičare zasmetala je premijerova šarena košulja kockastog uzorka, sašivena od komada crvene, plave, žute, zelene i ljubičaste tkanine

(Getty Images)
Više o

japanski premijer

,

Yukio Hatoyama

,

Robert Kennedy

,

birokracija

,

Hrvatski oglasni zbor

Japanski premijer Yukio Hatoyama, koji ionako loše stoji u anketama, dobio je ovih dana udarac od modnih kritičara kojima je zasmetala njegova neobična odjeća.

Na roštiljadi organiziranoj nedavno u vrtu njegove rezidencije u nazočnosti građana, Hatoyama je nosio šarenu košulju kockastog uzorka, dugih rukava, sašivenu od komada crvene, plave, žute, zelene i ljubičaste tkanine.

Modnom kritičaru Donu Konishiju nije se nimalo svidjela ta smiješna košulja, pa je svoje nezadovoljstvo iskalio na stranicama nacionalnog časopisa i na televizijskim ekranima.

"Mislim da je košulja proizvedena u Italiji prije 20 ili 30 godina", rekao je Konishi. "Kako god bilo, suviše je zastarjela i odavno nije u modi. On se ne zna obući".

Hatoyama, bogati potomak političko-industrijske dinastije, sa svojom Japanskom demokratskom strankom (PDJ) nadmoćno je pobijedio na lanjskim parlamentarnim izborima, ali njegova popularnost zadnjih mjeseci stalno pada i trenutačno mu potporu daje tek dvadesetak posto građana, uglavnom zbog njegove neodlučnosti.

Konishi drži da je premijerova košulja kap koja je prelila čašu i udarac dobrom ukusu, zbog čega mora podnijeti ostavku.

"Može li mu itko zabraniti da nosi ovakve stvari?", upitao se. "Čini se da je ovime i PDJ-u došao kraj". (hina/metro-portal)

13.05.2010. 17:00:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh