« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SLALOM U LENZERHIDEU

Kostelić osvojio mali Kristalni globus

Ande Myhrer nije bio bolji od petog mjesta i Ivica je osvojio Mali kristalni globus mada nije u posljednjem slalomu osvojio niti bod

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Facebook)
Više o

Ivica Kostelić

,

slalom

,

Lenzerheide

,

mali kristalni globus

Ivica Kostelić osvojio je Mali kristalni globus. Osvajač velikog Kristalnog globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu nakon prve vožnje posljednjeg slaloma sezone u Lenzerheideu zauzimao je 13. mjesto sa 1.18 sekundi zaostatka za vodećim Austrijancem Marijom Mattom, ali njegov njabliži pratitelj u redoslijedu za slalomski globus, Francuz Jean-Baptiste Grange nije završio prvu utrku, te je tako ostao bez izgleda da pretekne Kostelića.

Uoči druge slalomske vožnje, koja počinje u 12.30 sati, jedini Kostelićev konkurent za slalomski Kristalni globus ostao je Šveđanin Andre Myhrer koji za našim skijašem zaostaje 95 bodova. Myhrer može preteći Kostelića jedino ako pobijedi, a Kostelić utrku ne završi među prvih 15.

U drugoj vožnji Ivica je vozio gore nego u prvoj i na kraju je ostao bez bodova, ali Ande Myhrer koji ga je jedini imao još šanse prestići nije uspio biti bolji od petog mjesta te se u Lenzerheideru u Švicarskoj svirala hrvatska himna. 

Kostelić je u karijeri već osvojio jedan mali Kristali globus u slalomu, 2002. godine, a ove je godine uz veliki Kristalni globus osigurao i mali Kristalni globus za najboljeg kombinatorca sezone.

19.03.2011. 12:01:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh