« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SPORTS ILLUSTRATED:

Kostelić u Vancouveru osvaja zlato i broncu

Američki sportski tjednik tradicionalno uoči ZOI predviđa osvajače medalja u svim sportovima i disciplinama

(Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

brončana medalja

,

ZOI Vancouver

,

Sports Illustrated

,

ZOI 2010.

,

zlatna medalja

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić na predstojećim će Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru osvojiti zlato i broncu. Tako barem predviđa Sports Illustrated.

Najpoznatiji američki sportski tjednik tradicionalno uoči olimpijskih igara predviđa osvajače medalja u svim sportovima i disciplinama, a isto je učinio i ovaj put, uoči Igara koje počinju 12. veljače u Kanadi.

Hrvatska će, tako, prema prognozi SI-a osvojiti dva odličja, oba u režiji Ivice Kostelića. Zagrepčanin bi najbolji trebao biti u kombinaciji, a društvo na postolju bi mu pravili srebrni Austrijanac Benjamin Raich i brončani Amerikanac Bode Miller.

Drugu medalju će, predviđa SI, Kostelić osvojiti u svojoj najjačoj disciplini, slalomu. Osvojit će treće mjesto, iza Francuza Juliena Lizerouxa i Austrijanca Reinfrieda Herbsta. Kad bi se prognoza ostvarila, naš bi skijaš nakon Vancouvera imao komplet olimpijskih medalja, budući da je u Torinu 2006. osvojio srebro u kombinaciji.

Nijednog drugog hrvatskog sportaša SI ne vidi među medaljašima, ni naše preostale predstavnike u alpskom skijanju, ni stjegonošu Jakova Faka u biatlonu.

Dodajmo da će prema ovoj prognozi najboljoj skijašici današnjice Lindsey Vonn pripasti zlata u spustu i super G-u, dok će hokejaški turnir osvojiti domaća reprezentacija Kanade. U finalu će svladati Rusiju, dok će bronca otići oko vrata Česima. (Totalsport)

05.02.2010. 19:09:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh