« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Kostarika pobijedila Grčku na penale

Kostarika je nakon više od sata igre bez isključenog Duartea uspjela izdržati pritisak i pobijedila na penale

Kostarika je ostvarila povijesnu pobjedu
Kostarika je ostvarila povijesnu pobjedu (Screenshot)
Više o

SP Brazil 2014

,

Kostarika Grčka

,

osmina finala

,

Keylor Navas

Kostarika je pobijedila Grčku na penale nakon teške i tvrde utakmice u kojoj su od 63. minute igrali bez isključenog Duartea koji je napravio neoprezan faul gotovo na centru za drugi žuti karton.

Prvo poluvrijeme bilo je tvrdo i mučno za gledanje, jer su obje reprezentacije igrale istu igru - čekale grešku protivnika, brinući se više za obranu nego za napad.

Drugo je poluvrijeme bilo bitno sadržajnije, pogotovo nakon gola Ruiza u 52. minuti, a kad je izletio Duarte, Grci su navalili sa svih strana.

No, na golu Kostarike Keylor Navas pokazao je zašto ga smatraju jednim od najboljih golmana Primere jer je uspijevao skinuti gotovo sve što je išlo prema njemu. No, Grci su poznati po svojoj upornosti, pa su izjednačili golom Sokratisa u 90. minuti.

Produžeci su bili čisto mučenje Kostarikanaca koji su se krajnjim naporom vukli po terenu, ispucavali i pronalazili usamljenog Campbella u napadu koji jednostavno nije mogao ni hodati, a kamoli trčati.

Uspjeli su izdržati do kraja, uz čak dvije-tri prilike za gol, dok je Navas doveo Grke do ludila svojim obranama. 

U lutriji jedanaesteraca Kostarikanci su izvukli dobitnu kombinaciju. Svi su redom pogađali, izrazito snažnim i preciznim udarcima, no grčki je golman uvijek bio na krivoj strani gola, dok je Navas bio svakim udarcem sve bliži lopti, pa nije čudo da je u četvrtoj seriji skinuo udarac Gekasa. Nakon toga Umana je savladao Karnezisa i slavlje je moglo početi.

Sve rezultate SP u Brazilu i parove osmine finala pogledajte ovdje.

30.06.2014. 01:00:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh