« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
AFERA DAIMLER

Kosor: Pa što ako sam držala pušku

Dobri proizvodi su jedno, a sumnja na kriminal drugo, kaže premijerka koja se družila s osumnjičenima u aferi Daimler

Kosor
Kosor (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

HS Produkt

,

afera Daimler

,

sajam vojne opreme

Jadranka Kosor nije neugodno iznenađena činjenicom da je na Sajmu vojne opreme u Splitu, držala u ruci pušku jurišnicu tvrtke čiji su suvlasnici jučer uhićeni kao osumnjičeni u aferi Daimler, prenosi Hina.

"Pa što ako sam držala pušku. Dobri proizvodi su jedno, a sumnje na korupciju i kriminal su drugo", rekla je. "To samo dokazuje da nitko u ovoj državi nije nedodirljiv, da nitko ne može biti nedodirljiv i da naša borba protiv korupcije ide velikim zamahom dalje. Drugo je dobra proizvodnja i to apsolutno treba odijeliti", izjavila je Kosor novinarima ispred Sabornice nakon aktualnog prijepodneva.

Kao što znate, navela je, u mnogim drugim tvrtkama gdje se odlično radi i dobro proizvodi, ali je bilo osnovane sumnje za korupciju ili kriminal, nadležna su državna tijela radila svoj posao.

Karlovačka tvrtka HS Produkt bavi se proizvodnjom vatrenog oružja, a njeni suvlasnici Marko Vuković i Ivan Žabčić su dvojica od trojice osumnjičenih za zlouporabu položaja i ovlasti te pranja novca u slučaju Daimler u vrijeme kad su bili suvlasnici ozaljske tvrtke IM Metal. Sinoć su svi zadržani u 48-satnom pritvoru.

06.04.2011. 18:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh