« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
SLUČAJ PURDA

Kosor: Nemam informacija o novim optužnicama protiv branitelja

Instutucije čine sve kako se slučaj Purda ne bi posnovio, rekla je premijerka Jadranka Kosor

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Dragan Matic / Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Tihomir Purda

Hrvatska Vlada i institucije čine sve da se ne ponovi slučaj branitelja Tihomira Purde, rekla je premijerka Jadranka Kosor za Dnevnik Nove TV, prenosi Hina.

"Hrvatska vlada i sve institucije čine i činit će sve da se nešto slično ne dogodi; sve da se hrvatski branitelji i njihovo dostojanstvo, ali i dostojanstvo Domovinskog rata zaštiti i da nitko ne uspije u bilo kakvom naumu da se povijesne činjenice revidiraju', kazala je premijerka.

Komentirajući izjavu HDZ-ovog saborskog zastupnika Andrije Hebranga koji je za Novu TV rekao da ima informacije kako "slijede optužnice za još stotinjak branitelja", premijerka Kosor je kazala da nema takvih informacija.

"Ja nemam takve informacije. Nitko tko je bio i sam žrtva Miloševićeve velikosrpske politike ne može biti žrtva ponovno kao što se to dogodilo gospodinu Purdi", rekla je.

'Svi u Hrvatskoj koji danas nose odgovornost za politički okvir moraju učiniti sve da ne bi bilo niti naznaka da se nešto slično može i ponoviti (kao u slučaju Purda). To je važno zbog ljudi koji su prošli puno toga u obrani Hrvatske, ali je važno i zbog svakog od nas. Važno je i zbog povijesne istine, ali zbog budućnosti Hrvatske i naravno naše djece', istaknula je premijerka Kosor.

Najavila je da će zbog toga "u utorak sazvati sastanak s uglednim pravnim stručnjacima, predstavnicima relevantnih institucija, znači sva tri stupa vlasti, kako bi razmotrili sve elemente ovih događaja, ali i zakon koji je 2003. donesen u Srbiji kako bismo zaista napravili akcijski plan za djelovanje odmah".

"Nitko tko je bio sam žrtva Miloševićeve velikosrpske politike, ne može ponovno biti žrtva, kao što se to dogodilo gospodinu Purdi. Dakle tu treba činiti sve što je nužno i predvidjeti događaje, ali isto tako naravno podržati i institucije pravne države, dakle i DORH i Ministarstvo pravosuđa, da u razgovorima s kolegama u susjednoj državi, dogovore jedan pravni okvir", zaključila je premijerka Kosor.

06.03.2011. 21:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh