« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NAJAVI PA POVUCI

Kosor: Ne postoje nikakve kadrovske križaljke

Premijerka Jadranka Kosor kaže da ne postoje nikakve kadrovske križaljke vezane uz rekonstrukciju Vlade o kojima se govori

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Drago Sopta/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u razgovoru za Hrvatsku televiziju izrazila je zadovoljstvo posjetom SAD-u te istaknula kako ne postoje nikakve kadrovske križaljke vezane uz rekonstrukciju Vlade, već "samo jaka volja i želja da se bude uspješan u provedbi svih velikih projekata, koji su za Hrvatsku od povijesne i svake druge važnosti".

Kosor je u intrevjuu za HTV-ov Dnevnik 3 rekla kako svi projekti koje se treba provesti - borba protiv korupcije, jačanje gospodarstva, završetak pregovora s EU, program investiranja i dr. - traže dodatne snage te na tom tragu svaki premijer ima pravo i dužnost dužnost promišljati, što i radi. "To je moja i ustavna obaveza", naglasila je.

Govoreći o posjetu SAD-u Kosor je rekla kako je to bio sadržajan posjet tijekom kojega je obavila dobre razgovore vezane uz provedbu Vladina programa za gospodarski oporavak, završetak pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te borbu protiv korupcije. Istaknula je kako je od svih sugovornika tijekom posjeta posebno dobila potporu i dobru ocjenu u borbi protiv korupcije, jer mnogi, kao i Vlada RH, to gledaju kao na jednu od mjera gospodarskog oporavka.

"Pogotovo su o tome govorili potencijalni (američki) investitori kojima je to jako važno, kao što je i nama", rekla je premijerka Kosor. Istaknula je kako će američki gospodarstvenici za nekoliko dana dobiti vrlo opširne opise svih velikih investicijskih projekata koje je hrvatska Vlada nedavno predstavila, te mogućnosti uključenja u njih.

Kosor je naglasila kako su američki gospodarstvenici uz turizam, veliko zanimanje pokazali i za investicije u zagrebačku Zračnu luku, gradnju nizinske željezničke pruge te važne projekte u energetici. "Uspjeh svega toga ne ovisi samo o Vladi RH. Vlada nije otok, nije sama i ne može sama ako se u to aktivno ne uključe i lokalna uprava i samouprava", naglasila je predsjednica Vlade RH. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 00:43:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh