« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
RASTU NAPETOSTI

Kosor ne ide u Slavoniju, seljaci prijete potpunom blokadom

Vlada je demantirala informaciju da će premijerka danas otputovati u Slavoniju na izvanrednu sjednicu na kojoj bi se nastavili pregovori sa seljacima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Jadranka Kosor

,

prosvjed seljaka

,

blokada

Seljačka buna prijeti eskalacijom. Zbog prosvjeda, prekinut je promet na državnim cestama: D 28 u Velikom Grđevcu, D 43 u Ivanić Gradu D 45 u Garešnici, D 524 na sjevernoj bjelovarskoj obilaznici u mjestu Letičani, D 1 od Mokrica do Velikog Trgovišća, D 2 na Podravskoj magistrali u mjestima Pitomača, Virovitica, Nova Bukovica, Donje Vratno, kao i na županijskim cestama: na ŽC 3084 u Berku, na ŽC 4007 u Bačevcu i Bušetini, te ŽC 4012 u mjestu Vukosavljevica, izvijestio je HAK.

Pričalo se kako bi Vlada danas navodno trebala održati izvanrednu sjednicu u Slavoniji na kojoj bi se razgovaralo o problemu seljaka, a premijerka Jadranka Kosor, isto tako navodno, trebala se sastati sa seljacima koji prosvjeduju. U Vladi tu informaciju demantiraju. 'Premijerka Jadranka Kosor nema u planu danas ići u Slavoniju niti se sastati sa seljacima', rekla je Martina Banić, zamjenica glasnogovornika Vlade. Ta je informacija seljake iznenadila, pa su rekli kako će odmah nazvati predsjednika Ivu Josipovića i ako se ne udovolji njihovim zahtjevima, spremni su na potpunu blokadu.

Diljem Hrvatske raste broj traktora na cestama a  'seljačka buna' prijeti eskalacijom. Specijalci su zaustavili zagorske seljake koji su htjeli blokirati granicu sa Slovenijom. Seljaci poručuju da 'ako treba za Zagreb, ići ćemo za Zagreb silom ili milom'.

Dok njihove vođe pregovaraju sa Čobankovićem traktori seljaka su strateški već okružili Zagreb, Veliku Goricu, Ivanić i Jastrebarsko.

Kod Vinkovaca jedva je izbjegnut sukob sa policijom. Slavonski seljaci već vježbaju za borbu sa specijalcima. 'Zaštitna maska će nas zaštiti ako policija krene na nas sa suzavcem, naš interventni vod seljački u tom slučaju će stat naprijed', rekao nam je jedan od traktorista. 'Neće nas zaustavit mi se pripremamo za Zagreb', poručuju bijesni prosvjednici. Seljačka buna izgleda tek počinje.

07.03.2010. 13:02:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh