« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
REFERENDUM I POPLAVE

Kosor najavila rebalans proračuna

Predsjednica Vlade najavila je skori rebalans proračuna koji bi se trebao usvojiti tijekom ljeta na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

rebalans proračuna

U izjavi novinarima nakon višesatne sjednice Predsjedništva HDZ-a, Kosor je rekla kako je središnja tema sjednice bila rebalans proračuna, o čemu namjerava razgovarati i s koalicijskim partnerima.

Glavne dvije stavke u tom rebalansu bit će prikupljanje sredstava za provedbu referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR) te za nadoknadu šteta seljacima kojima su poplave nanijele ogromne štete, izvijestila je.

Na novinarski upit kome će se u rebalansu srezati sredstva, Kosor je rekla da se razgovara o tome i svakako da se o tim prijedlozima mora razgovarati s koalicijskim partnerima, i to mora biti odluka koalicijske Vlade.

Očekujem da će predstavnici sindikata uručiti prikupljene potpise za održavanje referenduma, naglasila je. Dodala je kako je očekivala da će se to dogoditi i ranije kako bi se kroz sustav ministarstava unutrašnjih poslova i uprave potpisi provjerili, te pripremilo sve što je potrebno za referendum. Vlada RH se neće odmarati cijelo ljeto a raditi će i Hrvatski sabor, istaknula je Kosor.

Na novinarsko pitanje razmišlja li o povlačenju prijedloga dopuna i izmjena Zakona o radu, pa samim time i izbjegavanju referenduma, Kosor je kratko dodala kako Zakon o radu nije uvršten u dnevni red te da je prva zadaća ispoštovati odluku o referendumu. (hina/metro-portal)

28.06.2010. 15:51:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh