« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JADRANKA KOSOR:

Još nismo dobili zahtjev HEP-a za poskupljenjem

Premijerka kaže da će se zahtjev razmotriti kada i ako on dođe u vladu, ali svakako vodeći računa o prilikama u kojima živi većina građana Hrvatske

(Davor Pongračić/Cropix)
Više o

HEP

,

Jadranka Kosor

,

Tomo Galić

,

struja poskupljenje

Zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) o poskupljenju struje još nije stigao u vladu, a kada i ako taj zahtjev dođe, vlada će voditi računa o prilikama u kojima živi većina hrvatskih građana, izjavila je u četvrtak u Bruxellesu hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

"Taj zahtjev još nije došao u vladu. Kada i ako dođe mi ćemo ga razmotriti, ali svakako vodeći računa o prilikama u kojima živi većina građana Republike Hrvatske", izjavila je Kosor, koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku Europske pučke stranke (EPP).

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomo Galić u utorak je izjavio da su prošli tjedan dobili zahtjev HEP-a za poskupljenjem.

Na pitanje koliko je poskupljenje tražio HEP i je li riječ o 17 posto kako se nagađa u medijima, odgovorio je da HEP-ova društva (npr. proizvodnja, prijenos) imaju različite zahtjeve te da ne može sa sigurnošću reći je li prosječno traženo poskupljenje 17 posto. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 16:40:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh