« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NASTAVAK SLIJEDI

Kosor i Milanović ponovno razgovarali o ustavnim promjenama

VIDEO - Premijerka i čelnik SDP-a još jednom su razgovor ocijenili dobrim, ali nikakvih konkretnih dogovora još uvijek nema

(Damjan Tadić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Zoran Milanović

,

Jadranka Kosor

,

ustavne promjene

,

Zemlja gruva

,

Kaj je život bez pajdaša

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ponovno su danas u vladi razgovarali o ustavnim promjenama, a oboje su sastanak ocijenili dobrim i najavili da će razgovore nastaviti sutra.

"Dobar razgovor, mislim da je jako dobro da predsjednik SDP-a i ja razgovaramo, pogotovo o ovako važnim pitanjima kao što su ustavne promjene. Nastavit ćemo sutra i vjerujem da će i sutra biti jednako tako dobar razgovor", rekla je Jadranka Kosor nakon jednosatnog sastanka.

Na pitanje jesu li približili stajališta odgovorila je: "To ćemo, ako sve bude kako smo zamislili, vjerojatno moći reći sutra, ako ne, onda preksutra."

"Mislim da je najvažnije da nastavljamo razgovore i osobno mislim da je to dobro", dodala je.

Milanović je kratko rekao da je razgovor bio kvalitetan i da će ga nastaviti sutra.

Vladajući i oporba uskladili su gotovo sva ustavna rješenja, a otvoreno je ostalo pitanje glasovanja hrvatskih državljana bez prebivališta u Hrvatskoj.

SDP smatra da bi se Ustavom trebalo utvrditi da se izvan Hrvatske može glasovati isključivo u veleposlanstvima i konzulatima, a HDZ da tu materiju ne treba rješavati Ustavom, nego izbornim zakonima. (hina/metro-portal)

19.05.2010. 19:20:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh