« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DAMIR KAJIN:

Kosor i Friščić sebi pokušavaju prilagoditi izborna pravila

Kajin je protiv novog izbornog modela po kojem bi se smanjio broj izbornih jedinica, a predložio ga je Josip Friščić

Damir Kajin izborne jedinice
Damir Kajin izborne jedinice (Goran Šebelić/Cropix)
Više o

Josip Friščić

,

Jadranka Kosor

,

Damir Kajin

,

Jamnica

Osvrnuvši se na mogući novi izborni model, po kojem bi se, kako to predlaže predsjednik HSS-a Josip Friščić, smanjio broj izbornih jedinica, IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ocijenio je danas u Pazinu kako je uvjeren da ni Jadranka Kosor ni Josip Friščić ne mogu proći u svojoj izbornoj jedinici pa sebi pokušavaju prilagoditi izborna pravila.

Kako je rekao Kajin, Hrvatski sabor ne bi bio mjesto stvarne demokracije u kojoj će zastupnici predstavljati građane, već bi postali "ambasadori" političke oligarhije ili oligarhije kapitala, što je gore od stranačkih interesa jer državu podređuju izravno sebi. Kad bi takav model prošao, za kojeg se zalažu "šefica Kosor" i Friščić koji je, drži Kajin, trbuhozborac HDZ-a, to bi označilo defekt demokracije odnosno demokraturu.

"Gospodo, izvolite pred građane, borite se za demokraciju, a ne demokraturu", poručio je Kajin na tiskovnoj konferenciji. Ako to prođe, sutra se može i predsjednik države birati u Hrvatskom saboru, što bi bilo ravno katastrofi, smatra on.

Kajin je danas pohvalio skoro otvaranje dionice Istarskog ipsilona od Pule do Kanfanara punim profilom, nazvavši Ipsilon najvećom investicijom u istarskoj povijesti, koja nije građena novcem iz državnog proračuna, već koncesijom.

Smatra kako najavljena cestarina od 12 kuna od Pule do Kanfanara, zbog koje bi ta cesta postala najskupljom u Hrvatskoj, može biti niža jer za to ima prostora. Na novinarski upit na čemu to temelji, ponovio je da se cijena može sniziti, ali nije htio reći od koga je u BINA-Istri dobio taj podatak. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 20:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh