« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
MA DA?!

Korištenje tablet računala poboljšava vid?

Poseban "trening program" osmišljen za tablete u dva je mjeseca ispitanicima poboljšao vid za čak jednu trećinu

Tabletima se može istrenirati vid
Tabletima se može istrenirati vid (Arhiva)
Više o

vid

,

tablet računala

,

bolji vid

,

trening mozga

Računala i razni gagdeti nisu dobri za naše oči, to je poznato, no, znanstvenici su uspjeli pronaći način kako zapravo unaprijediti vid pomoću tablet računala, i to čak za trećinu. Koristeći logiku vježbanja, tj. treniranja mozga da bolje interpretira informacije koje dolaze iz očiju uspjeli su postići fenomenalne rezultate.

Ispitanici u programu dnevno bi provodili 25 minuta rješavajući neke vizualne uzorke na ekranu koji su dizajnirani na način da tjeraju mozak da radi više nego same oči, za razliku od ostalih programa koji su usmjereni na jačanje očnih mišića, ali ne i mozga.

Uzorci na ekranu tableta postajali bi sve manje vidljivi i teže bi ih se pronalazilo što ste odmicali dalje u programu, tjerajući mozak na prilagodbu.

Za primjer su navedeni košarkaši koji su korišteni kao pokusni kunići - prosječno poboljšanje vida kod njih 19 je bilo 31 posto, a sedam igrača je razvilo vid 20/7.5 (normalno je 20/20), što znači da su mogli normalno čitati s udaljenosti od 12 metara, što je tri puta dalje od ubičajenog.

Nadamo se da će uskoro izaći i praktične aplikacije za široku upotrebu kako bi svi mogli profitirati od istraživanja. 

20.02.2014. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh