« Kultura
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
IZLOŽBA

Koraci grada - nova izložba u Galeriji Modulor

Ova izložba predstavlja svojevrsnu vježbu iz refleksivne nostalgije, odnosno uspostavlja veze s fragmentima osobnih sjećana i ovremenjuje prostor

Koraci grada - medijske slike
Koraci grada - medijske slike (Arhiva)
Više o

izložba

,

galerija Modulor

,

Koraci grada

Galerija Modulor / Centar za kulturu Trešnjevka otvara vrata izložbi "Koraci grada" , autorice i kustosice Sonje Leboš, 24. listopada s početkom u 19.00 sati.

Ova izložba predstavlja svojevrsnu vježbu iz refleksivne nostalgije, odnosno uspostavlja veze s fragmentima osobnih sjećana i ovremenjuje prostor.

Imaginarij kojim se ovremenjuje prostor Ulice grada Vukovara, zagrebačkog reprezentativnog poligona socijalističkog modernizma na kojem je i danas vidljiv prežitak radničkog sluma nastalog između dva svjetska rata, kreće se vremenskom linijom izgrađenom od medijskih slika Zagreba, počevši od fotograma iz filma "Koraci grada" pa do pokušaja "savršenog snimka" sadašnjeg stanja.

Pozvani autori su Boris Butković, Boris Cvjetičanin, Marina Paulenka (fotografija), Ronald Panza (terensko snimanje i obrada zvuka), Petra Belc, Tamara Bjažić Klarin i Vesna Kesić (autorice tekstova u katalogu).

Za vizualni identitet projekta i postav izložbe zaslužan je Darko Fritz u produkciji Centra za kulturu Trešnjevka (Galerija Modulor) i Udruge za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja (UIII). 


19.10.2017. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh