« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
GREŠKA U KORACIMA

Kontra, Iskorak i Rišpet osudili Baukovu izjavu

Nevjerojatno ali istinito - LGBT grupe nisu zadovoljne izjavom Arsena Bauka prije Split Pridea

LGBT udruge raspalile po Bauku i Vladi
LGBT udruge raspalile po Bauku i Vladi (Facebook)
Više o

Iskorak

,

Kontra

,

Arsen Bauk

,

Split Pride

,

Rišpet

Lezbijska grupa Kontra i udruge Iskorak i Rišpet osudili su danas izjave ministra uprave Arsena Bauka koji je tijekom Split pride-a, jučer, vezano uz zakonsku zaštitu obiteljskog života istospolnih parova, rekao da 'sama činjenica da taj zakon radi Ministarstvo uprave, a ne Ministarstvo socijalne politike nadležno za pitanja obitelji pokazuje dakle da Vlada u ovom trenutku neće to u potpunosti izjednačiti s obitelji'.

Izjava ministra uprave u kojoj se referira na istospolne obitelji kao 'to', iskazujući ponovo stav Vlade da takvim obiteljima neće omogućiti zakonsku ravnopravnost je krajnje zabrinjavajuća i potvrđuje politiku Vlade koja je diskriminativna, priopćeno je danas iz tih udruga.

Nova Vlada je prošle godine najavila izmjene zakonodavstva vezano za zaštitu obiteljskog života istospolnih parova. Nadležnost za te zakonske izmjene dana je Ministarstvu uprave, a ne resornom Ministarstvu socijalne politike i mladih, te je najavljeno da one neće biti dio novog Obiteljskog zakona. To je, samo po sebi, negativna poruka i diskriminativno postupanje, a otvara i mogućnost izostanka reguliranja određenih prava za istospolne obitelji, smatraju u udrugama.

Podsjećaju da je na Split Prideu, uz ministra Bauka, nazočila i prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i da su oboje su sudjelovali u povorci, te su čak nosili glavni transparent sa sloganom 'Potpuna ravnopravnost'. 'Smatramo da je pozitivno da predstavnici Vlade dolaze na prosvjede i slušaju poruke prosvjednika, ali je neobično da sami nose slogane sa zahtjevima upućenim upravo njima. Nakon takvog čina bilo bi logično bar očekivati ispunjenje zahtjeva', stoji u priopćenju.

'Još jednom poručujemo Vladi da mi smo građani i građanke Republike Hrvatske, naše obitelji su obitelji i mi očekujemu jednaku zaštitu i postupanje od državnih institucija kao i većinski dio populacije', naglašeno je u priopćenju Kontre, Iskoraka i Rišpeta.

09.06.2013. 17:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh