« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Kolindi Vukman nagrada za najljepšu ljubavnu pjesmu

Pjesnikinja iz Dubrovnika dobila Nagradu Zvonimir Golob

(Corbis)
Više o

Kolinda Vukman

,

nagrada Zvonimir Golob

Pjesnikinja Kolinda Vukman iz Dubrovnika dobitnica je Nagrade Zvonimir Golob za 2009. godinu, za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu, koju joj je dodijelila Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR).

Nagrada joj je pripala za pjesmu "Iskupljenje", a sastoji se od "Velike zlatne plakete", priopćeno je danas iz UBIUDR-a.

Na natječaj, koji već sedmu godinu organizira koprivnička Udruga branitelja, svoje radove poslalo je 1024 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Kanade i Makedonije, a pristiglo je više od tri tisuće pjesama.

Zbog velikog broja pristiglih radova Prosudbeni sud u sastavu: Mladen Pavković, Kostadinka Velkovska, Josip Palada, Željko Lukić i prof. Draženko Samardžić odlučio je da se prigodnim Priznanjem UBIUDR-a nagradi još desetak autora: Drago Štambuk (Zagreb), Srebrenka Iveković (Opatija), Tomislav Marijan Bilosnić (Zadar), Pero Pavlović (Neum), Ljiljana Lukačević (Ivanec), Ivica Matošević (Zagreb), Vladimir Živaljić (Vukovar), Marica Hasan (Đurđevac), Ivica Jembrih (Čakovec) i Mira Perić Kraljik (Osijek).

Kolindi Vukman nagrada će biti uručena 1. lipnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Fran Galović" u Koprivnici, na obljetnicu smrti pjesnika Zvonimira Goloba, koji je rođen u Koprivnici. Prije svečane dodjele nagrade bit će održan 1. festival neobjavljene ljubavne poezije Zvonimir Golob, na kojem će svoje radove pročitati 42 autora iz cijele Hrvatske.

Pjesnikinja Kolinda Vukman objavila je dvije zbirke pjesama, čiji je recenzent akademik Luko Paljetak. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 10:14:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh