« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
JADRANKA KOSOR:

Kolinda Grabar Kitarović mora odgovarati

Svakako da je ovo što se dogodilo neprihvatljivo, neprimjereno i da za to mora odgovarati, izjavila je premijerka u središnjem Dnevniku HRT-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Jadranka Kosor

,

Kolinda Grabar-Kitarović

Premijerka Jadranka Kosor u srijedu je izjavila da je ponašanje hrvatske veleposlanice u SAD-u Kolinde Grabar Kitarović zbog protupropisnog korištenja službenog automobila "neprihvatljivo i neprimjereno", poručivši da "za to mora odgovarati", objavila je Hrvatska televizija.

"Svakako da je ovo što se dogodilo neprihvatljivo, neprimjereno i da za to mora odgovarati", rekla je Kosor, objavio je HRT u središnjem Dnevniku.

Ranije je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) priopćilo da će veleposlanica Grabar Kitarović biti pozvana na razgovor u Hrvatsku radi daljnjih objašnjenja vezanih uz protupropisno korištenje službenog automobila. Također joj je naloženo vraćanje automobila u veleposlanstvo i njegovo korištenje u skladu s aktima MVPEI-a, te nadoknada neopravdanih troškova.

MVPEI je pojasnio da je veleposlanica Kolinda Grabar-Kitarović, uz službeni automobil hrvatskog veleposlanstva marke Cadillac DTS s vozačem na raspolaganju 24 sata na dan, za sebe i svoju obitelj koristila i drugi službeni automobil Toyotu Siennu.

"Utvrđeno je kako je u razdoblju od 22. srpnja 2008. godine do 4. ožujka 2010. godine prijeđeno 47.778 kilometara, za što nije vođena evidencija korištenja propisana aktima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija", navedeno je u priopćenju. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 21:33:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh