« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
HMMM

Koliko kave je OK?

Bez obzira na nova otkrića, više je puta dokazano da kava može štetno utjecati na trudnoću, da stimulira proizvodnju želučane kiseline koja bi se trebala aktivirati samo kad probavlja jelo ...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

kava

,

jutarnja kava

,

broj šalica

Kava je omiljeni dnevni ritual Hrvata, tu dileme nema, no koliko puta dnevno možete popiti omiljeni crni napitak, a da vam ne naškodi?

Istraživanja su pokazala da 400 grama kave, odnosno 4 šalice na dan ne mogu loše utjecati na zdravlje, osim ako često prelazimo tu granicu i pijemo je u većim količinama.

Istraživači su obratili pažnju na 5 aspekata - mozak, kosti, srce, reproduktivne organe i kiselinu u želucu te se oslonili na istraživanje "European Food Safety Agency" iz 2015. koja je također 4 šalice na dan proglasila sigurnom, ali upozorila javnost da se ta granica ne bi trebala prelaziti.

Nemojte olako uzimati svaki natpis

Bez obzira na nova otkrića, više je puta dokazano da kava može štetno utjecati na trudnoću, da stimulira proizvodnju želučane kiseline koja bi se trebala aktivirati samo kad probavlja jelo, da ju ne bi smjeli piti ljudi sa žgaravicom i čirom na želucu, da je u prevelikim količinama opasna za ljude sa slabim srcem i one s visokim tlakom te da potiče nesanicu i čangrizavost.

Upravo zbog toga, ove 4 šalice treba uzeti s rezervom i kavu piti u što manjim količinama i u njoj uživati, a ne trpati ju u sebe kao da je voda.

26.04.2017. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh