« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
NAJAVE

KolibriS s Reneom Bitorajcem

Branko Đurić Đuro i naš ovotjedni gost osnovali su i pokrenuli 2018. godine prvo i jedino privatno kazalište s vlastitom zgradom i pozornicom u Hrvatskoj

Rene Bitorajac
Rene Bitorajac (Arhiva)
Više o

Rene Bitorajac

,

KolibriS

Našeg ovotjednog gosta ne trebamo posebno predstavljati, jer ga zasigurno svi jako dobro znate. Riječ je o poznatom hrvatskom filmskom, kazališnom i televizijskom glumcu rođenom 1972. godine u Zagrebu.

No, on nije samo glumac, već je i scenarist, producent, redatelj, voditelj i poduzetnik u kulturi. Završio je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu i poznat je po ulogama u serijama "Bitange i princeze" i "Naša mala klinika", te u brojnim filmovima od kojih ističemo "ZG80", "Kako je počeo rat na mom otoku", "Ničija zemlja" koji je osvojio Oscara i Zlatni globus za najbolji strani film, "Metastaze" u kojem je za ulogu Krpe dobio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu i film "Ljudožder vegetarijanac" u kojem je za ulogu dr. Babića također dobio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu, ali i brojne druge međunarodne nagrade.

Branko Đurić Đuro i naš ovotjedni gost osnovali su i pokrenuli 2018. godine prvo i jedino privatno kazalište s vlastitom zgradom i pozornicom u Hrvatskoj .

Kazalište se zove Luda kuća, a samo u prvoj godini postojanja posjetilo ga je više od 40.000 gledatelja, dok je samo kazalište gostovalo u 50-ak gradova, odigralo 5 premijernih naslova, te ugostilo 30-ak predstava iz zemlje i regije.

Naš ovotjedni gost je René Bitorajac!

15.02.2021. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh