« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
KAOS U OSIJEKU

Kohorta smijenila Bubala, Branko Karačić novi trener Osijeka

Povod za odstupanje Bubalu je bilo skandiranje navijaka navijačke skupine Kohorta "Bubalo, odlazi"

Branko Karačić
Branko Karačić (Dorian Horvat / Cropix )
Više o

nk Osijek

,

Krešimir Bubalo

,

Branko Karačić

,

ljetni obrok

Predsjednik Nogometnog kluba Osijek Krešimir Bubalo izvijestio je danas kako je podnio neopozivu ostavku na ovu dužnost, a da je odlukom Izvršnog odbora kluba, na telefonskoj sjednici, razriješen dužnosti direktor kluba Mile Dumančić, te je raskinut ugovor sa dosadašnjim trenerom Tomislavom Steinbrukcnerom.

Na konferenciji za novinare u klupskim prostorijama, Bubalo je izvijestio kako je za novoga trenera imenovan nekadašnji igrač i trener ovoga kluba Branko Karačić, te da je donesena odluka o raspisivanju natječaja za novoga direktora, do čijeg će izbora tu dužnost privremeno obnašati nekadašnja direktorica Valentina Koprivnjak. Svoj mandat na raspolaganje stavio je i sportski direktor kluba Dragan Vukoja.

Bubalo, odlazi

Bubalo je ustvrdio kako mu je skandiranje "Bubalo, odlazi" navijačke skupine Kohorta na posljednjoj utakmici bio povod za odstupanje te da, kako tvrdi, "on nije Mamić", da mu se to mora skandirati dva puta, jer je i ranije najavljivao da će otići, kada prvi puta bude čuo takvu poruku. .

Ocijenio je kako je dio Kohorte "izmanipuliran od strane Mladeži HDZ-a i HSP-a", te je "pozvao HDZ-ovce i HSP-ovce, koji su vikali na stadionu da sada preuzmu brigu o klubu", ali da će on, kao osječki gradonačelnik, i dalje pomagati sportskim društvima, a posebice NK Osijeku.

Izrazio je uvjerenje da će, unatoč slabijim rezultatima u prvih nekoliko kola Prve HNL, klub ostati pri vrhu domaće lige, a slično očekivanje iznio je i novi trener Karačić, koji je kazao da će, unatoč složenoj situaciji, koja ga je zatekla, učiniti sve kako bi rezultati krenuli uzlaznom putanjom.

Kohorta preuzima klub

Na novinarski upit znači li ovaj potez da navijači preuzimaju vođenje kluba, Bubalo je kazao kako smatra da je dobro da više ne bude predsjednik NK Osijeka i da se na predstojećoj skupštini kluba izaberu nova Uprava i Izvršni odbor, te tako klubu omogući potreban mir.

Ispred ulaza u klupske prostorije, koje su osiguravali zaštitari i pripadnici interventne policije, okupilo se 30-tak navijača Kohorte, koji su za vrijeme tiskovne konferencije skandirali "Uprava odlazi", a po njezinu završetku razvili transparent sa natpisom "16. kolovoza 2010. - dan koji smo čekali".

Navijačima se obratio novi trener Karačić, kojemu su izrazili podršku, ali i ponovili nezadovoljstvo s radom dosadašnje Uprave, te odbacili nagađanja da su njihove reakcije ispolitizirane.(hina/metro-portal)

16.08.2010. 16:10:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh