« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
UEFA OBZNANILA

Klubovi s dugovima neće moći igrati europske kupove

Izvršni odbor UEFE usvojio je pravila novog sustava po kojem klubovi koji budu trošili više negoli zarađuju, te klubovi s dugovima neće moći igrati Ligu prvaka i Europsku ligu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

UEFA

,

Liga prvaka

,

dugovi

,

Europska liga

Odluka kojom se klubovi-potrošači ili klubovi-dužnici izbacuju iz natjecanja pod ingerencijom UEFE pravomoćno stupa na snagu u sezoni 2014-15, a dotad će važiti posve nova pravila licenciranja za koja će se brinuti nova Komisija za kontrolu financiranja klubova pod predsjedanjem bivšeg belgijskog premijera Jean-Luca Dehaenea.

Osnovno pravilo jest da sredstva koju klubovi namaknu od TV-prava, ulaznica, nagrada i premija, te sponzora ne smije biti manja od svote koja se troši na igrače, dugovanja i ostale troškove. Klubovima se zabranjuje bilo kakva digovanja prema drugom klubovima, igračima i državi na temelju poreza i doprinosa. UEFA smatra da danas više od polovice europskih klubova gubi novac, a petina ih je u ozbiljnim dugovanjima koja prijete stečajem.

UEFA je zaključila da se klubovima ostavlja period trogodišnje prilagodbe tijekom kojeg mogu biti u "minusu" pet milijuna eura, a pritom im se neće uzimati u obzir sredstva koja troše na pomladak i održavanje stadiona. (hina/metro-portal)

27.05.2010. 23:31:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh