« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
LIJEPA PRIČA

Klikeraj - kreativan odgoj darovitih učenika

Njihov rad bazira se na područje psihologije kreativnosti te odgoja i obrazovanja darovitih učenika, što podrazumijeva i teorijski rad i razvijanje tehnika, strategija i pristupa u svakodnevnoj praksi odgoja i obrazovanja

Klikeraj razvija darovitost
Klikeraj razvija darovitost (Arhiva)
Više o

darovita djeca

,

Klikeraj

Klikeraj čini tim psihologa i nastavnika koji su okupljeni oko ideje poticanja dječjeg kognitivnog razvoja. Njihov rad bazira se na područje psihologije kreativnosti te odgoja i obrazovanja darovitih učenika, što podrazumijeva i teorijski rad i razvijanje tehnika, strategija i pristupa u svakodnevnoj praksi odgoja i obrazovanja.

Sve to otkrio nam je mladi, kreativni tim ljudi, koji definitivno zaslužuje biti predstavljen diljem Lijepe naše. Njih smo upoznali kroz razgovor s Ivanom Alagićem, od kojeg smo, za početak, doznali kako je ova lijepa priča započela 2014. godine, kad ih je bilo troje, dok ih je sad devetero... Josipa Mamužić i ja voditelji smo udruge, a ostali članovi su Ana Marija Šiblić, Pavle Mamužić, Bruno Fiala i Marinela Ivić.

Posljednji članovi su kolegice koje su nam se nedavno priključile i koje su također edukacijski psiholozi: Tihana Svoboda, Nikolina Vrhovac i Tatjana Žipovski - priča nam Ivan koji nam je dodao i to što ih motivira, koji su im daljnji planovi...

U svom radu spojili ste edukaciju, igračke, stručne seminare, istraživanja... Koji vam je najdraži dio rada?

Da, šarolikost aktivnosti se značajno povećala unazad tri godine. Od prvotne ideje kreiranja didaktike i održavanja edukacija, danas se bavimo i programima poticanja razvoja za djecu, istraživačkim radom, publiciramo stručne tekstove i literaturu, konstruiranjem psihodijagnostičkih upitnika i testova, provođenjem i partnerstvima na projektima, javnim izlaganjima i radionicama te mnoštvom 'nevidljivog' posla (smijeh). U skoroj budućnosti u planu su pokretanje savjetovališta za roditelje i za edukatore. Osobno, najviše volim istraživanja, pisanje i priremu edukacija. No, kada uđete u ovakav podvig morate pokrivati razna područja rada i pozabaviti se svime što vam dođe na radni stol.

Cijeli članak pročitajte na portalu DuList.

26.12.2017. 16:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh