« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Kiša danas i do srijede, nakon toga vraća se ljeto

Prevladavat će oblačno, ponegdje uz sunčana razdoblja, a povremeno će biti kiše, glavninom u prvome dijelu dana, kada mjestimice ona može biti obilnija

Vrijeme nas neće maziti
Vrijeme nas neće maziti (Arhiva)
Više o

prognoza vremena

,

radni tjedan

Prognoza vremena nije toliko depresivna kao vrijeme vani - povremene kiše bit će i početkom novoga tjedna, a od srijede ponovno stabilnije, sunčanije i toplije. Nedjelja - promjenljivo, povremena kiša, ponegdje i obilnija, javlja DHMZ.

U istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Povremeno će biti više oblaka, pritom mjestimice i kiše, poglavito navečer i u noći na ponedjeljak, kada uz izraženije pljuskove ponegdje može biti obilnije kiše. Puhat će mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, a najviša temperatura bit će između 23, 24 °C na zapadu Slavonije i 29, 30 °C u Podunavlju.

U središnjoj Hrvatskoj hladnije nego na istoku, uz najvišu temperaturu od 20 do 24 °C. Prevladavat će oblačno, ponegdje uz sunčana razdoblja, a povremeno će biti kiše, glavninom u prvome dijelu dana, kada mjestimice ona može biti obilnija. Veća količina kiše moguća je i ponegdje na sjevernom Jadranu te u gorju, posebice u Lici.

Puhat će mjestimice na obali bura, prolazno i pojačana, a drugdje će biti juga, prema kraju dana sjeverozapadnjaka. Najviša temperatura u Lici i Gorskome kotaru od 18 do 23 °C, a na sjevernom Jadranu između 24 i 27 °C. U Dalmaciji od 25 do 30 °C, uz promjenljivu naoblaku s povremenom kišom i grmljavinom, a mjestimice i neverama uz veću količinu oborine.

Jugo će okrenuti na jugozapadnjak, zatim prema kraju dana na sjeverozapadnjak. More malo do umjereno valovito, kao i na jugu Hrvatske, gdje će također puhati jugo i jugozapadnjak, uglavnom slabi i umjereni. Najviša temperatura zraka od 28 do 31 °C, pri čemu će oblaka biti manje nego drugdje.

No, potkraj dana i u noći na ponedjeljak velika je vjerojatnost mjestimičnih pljuskova i grmljavine.  Idućih dana u unutrašnjosti i dalje promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, mjestimice još i grmljavinu. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak i sjeverac, a od ponedjeljka više niti na istoku neće biti vrućine.

Sredinom tjedna vjerojatnost za kišu bit će manja, a i postupno će zatopliti. I na Jadranu malo niža temperatura, uz jugo, potom sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu sredinom tjedna i buru. Povremeno će biti kiše, ponegdje praćene grmljavinom, posebno u ponedjeljak i utorak. Od srijede stabilnije i sunčanije uz porast temperature.

02.09.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh