« Film
objavljeno prije 3 godine i 3 mjeseca
NOVOSTI

Kino Istra - projekt Motovun Film Festivala kreće OnLine

Kino Istra / Cinema Istria projekt je Motovun Film Festivala koji donosi cjelogodišnji filmski program u dvanaest gradova i mjesta Istre s obje strane granice

Kino Istra
Kino Istra (Arhiva)
Više o

Motovun film festival

,

Kino Istra

Projekt je usmjeren svima - i roditeljima i djeci, sve s ciljem da podsjetimo na vremena kad su kina bila voljena i važna. Uz pomno izabrani filmski program, a u pripremi su posebna događanja, filmske radionice i edukacije.

Za dobar početak nove filmske godine, Kino Istra donosi on-line ponudu odabranih filmova, lepezu naslova koji su na ovaj ili onaj način vezani uz Istru.:

„Je lektrika ubila štrige" (redatelj: Cristian Criss Kolacio) - dobro poznati dokumentarac i pravi istarski film: od domaćeg autora, do domaćih ljudi koji pričaju legende o vješticama, štrigama. Ovaj film vodi nas u manje poznati, mistični svijet Istre kojim caruju štrige, štriguni, more, štrolige, vile i vukodlaci.

„Bog postoji, njeno ime je Petrunija" (Teona Mitevski) makedonska crna komedija o jednostavnoj djevojci koja, igrom slučaja, muškarcima ispred nosa odnese pobjedu u tradicionalnom crkvenom natjecanju. Ovaj višestruko nagrađivani film jedan je od laureata Motovun Film Festivala 2019.

„Nevidljivi dječak" (Gabriele Salvatores) je talijanski fantastični film o super-junaku za mlade filmoljupce, o trinaestogodišnjaku koji živi u Trstu, a ima plašt koji ga čini nevidljivim. Ovaj film očarao je publiku širom Europe, a možemo se kladiti da će s djecom pred ekranom završiti i njihovi roditelji.

„Dolina mira" (France Štiglic) klasični je slovenski dječji film iz 1956. godine, dobro poznat generacijama. Poslijeratna je to priča o dvoje djece koji, nakon traumi i bombardiranja, traže „dolinu mira", a iznimno priznanje filmu je uvrštenje u specijalni program klasičnih filmova na festivalu u Cannesu 2014. godine.

Filmovi će biti dostupni u intervalu od 15. do 24., uz mogućnost pristupa filmovima iz Hrvatske i Slovenije, dok će „Nevidljivi dječak" biti vidljiv i u Italiji. Cijena najma filma na vrijeme od 24 sata je 15 kuna (2 eura), a cijena paketa od 4 filma je 37,50 (5 eura).

Kino Istra OnLIne možete pronaći na ovoj stranici: https://cinesquare.net/onlinefestivals#/kinoistra.

Link će biti aktivan od petka, 15. siječnja u 18 h.

13.01.2021. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh