« Svijet
objavljeno prije 11 godina
PRISM

Kina tvrdi da Snowden nije njihov špijun

Hua je u ponedjeljak rekla da bi se Washington trebao ispričati za špijuniranje interneta i drugih komunikacija u cijelom svijetu

Hong Kong je stao iza Snowdena
Hong Kong je stao iza Snowdena (supportsnowden.org)
Više o

Kina

,

Hong Kong

,

Edward Snowden

,

PRISM

Navodi da je bivši američki konzultant Edward Snowden špijunirao za Kinu 'potpuno su neutemeljeni', objavio je u ponedjeljak službeni Peking.

Glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying komentirala je napise u tisku da je Snowden možda bio obavještajni agent Kine prije nego je pobjegao u Hong Kong. 'Mislim da je to potpuno neutemeljeno', rekla je.

Bivši američki potpredsjednik Dick Cheney izrazio je takve dvojbe u intervjuu za Fox News u nedjelju navečer, kazavši kako 'to nije mjesto koje bi čovjek odabrao želi li slobodu'. Cheney se stoga zapitao nije li bivši konzultant otprije imao 'veze' s Kinom.

Hua je u ponedjeljak rekla da bi se Washington trebao ispričati za špijuniranje interneta i drugih komunikacija u cijelom svijetu, a što je otkrio 'zviždač' Snowden o programu PRISM.

Snodwen, bivši konzultant američke Središnje obavještajne agencije (CIA) otkrio je prije tjedan dana da američke agencije prikupljaju milijune podataka s internetskih i telefonskih komunikacija iz cijelog svijeta te je u svojoj domovini zbog toga podložan kaznenom progonu.

17.06.2013. 15:18:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh